Dejan Dedić
Dejan Dedić

PET NA PET – Dejan Dedić: Celog života sport, kako nacionalni tako i klupski, doživljavam previše lično

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 08:57

Srpski glumac ističe da ga oduševljavaju svi naši sportisti zbog kojih nam je srce igralo i zbog kojih smo vikali na trgovima i skakali od radosti!

Pozorišnom klicom se zarazio preko Zorana Radmilovića, i njega je dosta gledao da “skine” dok se bavio amaterski glumom. Uvek mu se dopadao Zokijev šarm i njegova neposrednost. Međutim, ne izostavlja sve naše doajene, od kojih se uvek trudio da “krade” zanat. Sa nekima je imao sreće i da sarađuje, sa nekima još uvek radi. Sve u svemu gleda da stalno uči od onih od kojih to i može. Ima više omiljenih uloga, i sve su mu drage. Izdvaja od pozorišnih Spasoja u Pokojniku u režiji Igora Vuka Torbice, Zganarela u Don Žuanu, takođe u režiji Igora Torbice, Pocoa u Čekajući Godoa, u režiji Ane Popović i Marije Lipkovski Barne, Puk u Snu letnje noći u režiji Đurđe Tešić, a što se tiče serija tiče, ulogu Lazara u Močvari, u režiji Olega Novkovića, i drag mu je Salko u Tomi, u režiji Dragana Bjelogrlića iako ne zna još kako film izgleda.

 Glumac Dejan Dedić juče je bio gost u MOZZARTOVOM "Humanitarnom tiketu u podne", a danas nam odgovara na pitanja u rubrici "Pet na pet".

Izabrane vesti

 1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali neki sport i koji?

“Trenirao sam sve što mi je, što se kaže, palo pod ruku ili nogu. Tako da sam se oprobao u odbojci, košarci, fudbalu… Bio sam golman i to mi je bila velika ljubav pored glume i da, trenirao sam kik – boks”. 

 2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima,a koga ste voleli, iz sveta glume?

 “Uzora sam imao mnogo, kao i sada, i u sportu, a i u glumi. Tu su bila braća Grbić, Sale Đorđević, Bodiroga, Škrbić, Šapić, Vidić, Mijatović, Piksi, u principu svi naši sportisti zbog kojih nam je srce igralo i zbog kojih smo vikali na trgovima i skakali od radosti, ali i povremeno plakali, sve ono što ide uz sport. A onda mi je Novak Đoković postao neprikosnoven, jer sam ga pratio od momenta kad se pojavio, i nekako kako je on rastao tako sam i ja napredovao. I sve što je uradio mislim da zaslužuje maksimalno poštovanje i divljenje, nekako je pravi šampion sa velikim Š, u svemu”.

 3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu i Vaša uloga koja vam je posebno draga?

“Od rođenja Crvenu zvezdu! Pošto sam iz Prokuplja nisam mogao detinjstvo da provedem na Marakani, ali me to nije sprečavalo da se bacam po kauču u delirijumu kad Žigić da gol Romi sa pola terena, kad Stojke uhvati živu Kasanu, kad Pantelić da glavom PSV – u, ili Đokić Milanu, ali i da se ubijem od plakanja kad ispadnemo od Strazbura. Celog života sport, kako nacionalni tako i klupski, doživljavam previše lično, i takav sam, to me nekako ili previše raduje ili me potpuno smoždi da mi propadnu dani zbog toga. Ali nikad nisam od gledanja odustao. To mi je na ćalca, on je bio u punoj snazi kad je Zvezda bila prvak sveta, ja se tek rodio. I njemu je u sećanju ta naša mašinerija i fudbalska renesansa. Na krilima te slave ja sam stalno čekao da se to čudo ponovi, čekam i dalje. Ali zato mogu da prihvatim kad nas PSŽ demolira, ćale već ne može”.

 4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života i događaj iz kulture, neka premijera, omiljeni film ili serija?

“Ima ih više, ali pošto sam se raspisao da skratim. Košarkaško finale u Indijanapolisu i Zvezda – Joung Bojs na Marakani, bio sam tamo naravno. A generalno sve pamtim i u svemu uživam. Što se tiče pozorišta, svaka od premijera mi je isto draga, to isto važi i za film”. 

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu sa Apenina, JUVENTUS – PARMA. Stara dama ima 42 boda više od gostujućeg tima koji se bori za opstanak. Kaljari i Milan bili su kobni za Parmu u minula dva kola. Benevento i Atalanta dobili su Juve u poslednjih pet utakmica. Istorijski gledano skor je 8:1:1, a Juve je dobijao Parmu i sa 7:0. 

“KMB 1 – 1 &4+”.

 PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara