Superliga: Englezi bili pod pritiskom, nastavljamo

Fudbal 21. apr 202109:00 3 komentara
Guliver image

Bilo ih je 12. Samo 48 sati kasnije ostalo ih je šest. Svi engleski klubovi, pod velikim pritiskom javnosti, navijača, sponzora i vlasti napustili su Evropsku Superligu.

Florentino Perez celo veče slao je signale da ne odustaje, pominjao klubove koji će zameniti one koji odustaju, najavljivao da Superliga ostaje projekat koji će spasiti fudbal.

Povezano

Kasno sinoć objavljeno je i zvanično saopštenje Superlige:

„Evropska Superliga uverena je da trenutni status-kvo u evropskom fudbalu mora da se menja.

Predlažemo novo takmičenje jer trenutni sistem ne funkcioniše. Naš predlog usmeren je na to da se sportu da mogućnost da napreduje tako što će se obezbediti finansije za celu fudbalsku piramidu uključujući i pomoć da se prevaziđu problemi sa kojima se cela fudbalska zajednica suočila zbog pandemije. Takođe, bilo bi obezbeđeno i isplaćivanje solidarnih fondova za sve vlasnike klubova.

Uprkos najavljenom odustajanju engleskih klubova, koji su prinuđeni na takve odluke zbog pritiska koji je izvršen na njih, mi smo uvereni da je naš predlog u potpunosti u saglasnosti sa evropskim zakonskim aktima što je pokazala i odluka suda da zaštiti Superligu od uticaja treće strane.

U trenutnim okolnostima, rezmotrićemo potrebne i prikladne korake kojima će projekat biti izmenjen. Uvek ćemo na umu imati naše ciljeve i želju da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo i borićemo se za solidarne isplate celoj fudbalskoj zajednici„, stoji u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare