Fudbaleri Al Ahlija iz Kaira (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija iz Kaira (©Reuters)

AFRIKA: Kup konfederacija u žiži, derbi u Južnoj Africi, Simba u borbi za titulu, Al Ahli protiv "kralja remija" u Egiptu

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.04.21. | 08:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

U Grupi D Kupa konfederacije Afrike, drugorangiranog takmičenja na tlu kontinenta, marokanska Radža Kazablanka je lider sa sve četiri pobede i obezbedila je plasman u četvrtfinale. Zambijska Nkana i egipatski Piramids bore se za mesto među osam najboljih. Egipćani su favoriti. Nkana je prošle godine bila šampion Zambije, ali ove sezone se bori za opstanak. Odlazak glavnog sponzora uticala je na posrtanje ove ekipe. U Egiptu je Piramids slavio protiv današanjeg rivala sa 3:0, pa bi i remi odgovarao gostima koji bi u narednom kolu protiv otpisanog Namunga iz Tanzanije mogli da reše pitanje prolaska u četvrtfinale.

NAMUNGO (TAN) – RADŽA KAZABLANKA (MAR), 15.00

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

Duel poslednjeplasiranog tima Namunga protiv lidera Grupe D Radža Kazablanke, ekipe koja na četiri utakmice nije postigla gol protiv tima čija se mreža nije zatresla u grupnoj fazi Kupa konfederacija Afrike. Rekli bismo da tu neme dileme oko pobednika, ali je pitanje koliko će marokanski tim da ima motiv jer je već u četvrtfinalu i to izvesno s pol-pozicije. U Kazablanki Raža je slavila sa minimalnh 1:0 protiv tima iz Tanzanije, a gol odluke s bele tačke postigao je Sofijan Rahimi.

ORLANDO (J. AFRIKA) – SETIF (ALŽ), 15.00

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

Južnoafrički Orlando je lider Grupe A sa osam bodova i samo jednim primljenim golom na četiri utakmice, ali još nije obezbedio plasman u četvrtfinale. Alžirski Setif ima četiri boda i ovo mu je poslednja šansa da se uključi u igri za plasman među osam najboljih u drugorangiranom takmičenju na tlu kontinenta. U odmeravanjau snaga ova dva tima u Alžiru mreže se nisu zatresle. Sa tri boda Orlando bi i matematički obezbedio četvtfinale.

AMAZULU – MAMELODI, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Veliki derbi u Južnoj Africi, prvi protiv drugog. Mamelodi je lider šampionata sa šest bodova više od Amazulu. Domaćin će u Durbanu pokušati da prvenstvo učini zanimljivijih i nanese prvi poraz timu iz Pretorije. U prvom delu prvenstva bilo je čak sedam golova, a slavio je Mamelodi sa 4:3. Četiri poslednja meča ekipa iz Pretorije je slavila protiv AmaZulua. Na tri od poslednja četiri meča ova dva rivala bilo je tri ili više golova. Mamelodi nije primio gol od današnjeg rivala na tri od prethodne četiri utakmice.

KAGERA SUGAR – SIMBA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Simba se bori za titulu u Tanzaniji. Ima četiri boda manje od lidera Jang Afrikensa, ali čak četiri meča manje. Kagera je u donjem delu tabele, a ima tri vezana remija. Simba je dobila poslednja tri meča protiv današnjeg rivala i to bez primiljenog gola. U prvom delu sezone Simba je na svom terenu pobedila Kageru sa 2:0.

PANTERE – APEJES AKADEMIJA, 17.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Pantere je lider u Grupi B šampionata Kameruna sa četiri pobede i tri poraza. APEJES Akademija je drugoplasirana sa bodom manje, pa je ovaj meč derbi kola. Na osam poslednjih mečeva ova dva tima u prethodnih sedam godina samo je jednom bilo tri ili više golova. U poslednjem duelu ova dva tima nije bilo pobednika – 1:1.

KAJZER – KEJPTAUN SITI, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kajzer je na tek 10. mestu šampionata Južne Afrike. Ima čak 10 remija na 21 utakmici. Kejptaun Siti ima pet bodova više od današnjeg rivala, a nije poražen već tri kola. Domaćin je bez poraza već sedam mečeva, a na poslednja tri utakmice odigrao je bez pobednika. Kajzer je u prvom delu sezone dobio Kejptaun sa 2:1. Na pet vezanih duela ova dva tima bio je tip 2-3 gola.

NAPSA STARS (ZAM) – BERKANE (MAR), 18.00

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

Zambijski tim NAPSA Stars je poslednji u Grupi B sa samo bodom u četiri kola i ima samo teoretske šanse za četvrtfinale. Berkane ima pet bodova, jedan manje od drugoplasiranog JS Kabilija iz Alžira. Marokonski tim ima imperativ pobede protiv autsajdera. U prvom meču ovih timova Berkane je slavio na svom terenu sa 2:0.

AL AHLI KAIRO – SMOUHA, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Al Ahli je prošle sezone bio šampion Egipta i Afrike, a trenutno je u domaćem prvenstvu na drugom mestu sa tri boda manje, ali i tri meča manje od ljutog rivala koga je pobedio pre tri dana sa 2:1 u velikom derbiu Kaira. Al Ahli ne bi trebalo danas da ima težak posao protiv Smouha, tima iz sredine tabele šampionata Egipta. Gosti nisu poraženi već 14 kola, a pravi su "kraljevi remija". Od 17 mečeva ove sezone čak 12 puta su odigrali bez pobednika, a imaju samo jedan poraz. Prošlog meseca bilo je 1:1 u duelu ova dva tima.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeSimbaMamelodi SandaunsAl Ahli KairoAmaZulu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara