Holandija ukida policijski čas

U Holandiji će 28. aprila biti ukinut policijski čas, koji je na snazi već tri meseca, a od tog dana restorani i kafići moći će da otvore terase i bašte, saopštio je holandski premijer Mark Rute.
"Srećni smo što će to biti ponovo moguće, jer svi žele više slobode", rekao je Rute.
 
U Holandiji je u januaru uveden policijski čas, prvi put posle Drugog svetskog rata, što je dovelo do najvećih nereda u zemlji u proteklih nekoliko decenija, ali vlada uprkos tome nije popustila i zabrana kretanja noću i dalje je na snazi.
 
Od početka epidemije u Holandiji su potvrđena 1.417.772 slučaja virusa korona, a od posledica te bolesti preminulo je 16.965 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.