©AFP
©AFP

Atlanta rutinski sa Orlandom, Bogdan na sezonskom proseku, Bruklin slavio posle sjajne predstave u Nju Orleansu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.04.21. | 04:09

Niksi u trećoj četvrtini rešili pitanje pobednika u duelu sa Šarlotom

Nije Bogdan Bogdanović uspeo da odigra u skladu sa aprilskim prosekom, ali jeste u skladu sa učinkom koji je prosečno beležio na nivou čitave sezone. Ubacio je 14 poena u pobedi nad Orlandom, Tre Jang je večeras dirigovao (25 poena), ali je timskom igrom pre svega u Džordžiji nadigran sastav sa Floride - 112:96.

Sjajno igra Bogdanović u poslednje vreme, pa tako u aprilu u proseku beleži 22,5 poena. Na nivou čitave sezone ta brojka pada na 14,4, pre svega zbog nešto lošijih izdanja na startu sezone. Ipak, od povratka iz povrede je pronašao pravi ritam, u par navrata je bio i najzaslužniji za trijumfe Hoksa, pa se dokazao kao jedan od najvažnijih šrafova ekipe Nejta Mekmilana, a pritom nastavio i da se dokazuje kao jedan od najboljih šutera u ligi. Večeras ga prosto nije htelo, pogodi je dve trojke iz sedam pokušaja, četiri puta je bio precizan u šutu za dva (iz devet pokušaja), a na liniju penala nije izlazio. Uspeo je pritom da sakupi i četiri skoka, podeli dve asistencije i na kraju krajeva odigra pristojan meč. Najvažnije je ipak da je upisana nova recka, 32. ove sezone, koja Jastrebove stavlja na četvrto mesto istočne konferencije.

Izabrane vesti

Što se tiče samog meča, već posle 24 minuta igre se stekao utisak da će Atlanta upisati trijumf, kako je u svojoj Stejt Farm areni imala 17 poena viška. Trgli su se gosti sa Floride u nastavku, pa su posle trećeg perioda bili osam koraka iza, ali je domaćin dodao gas i vrlo brzo rešio pitanje pobednika.

Jang je pored 25 poena imao i sedam asistencija i pet uhvaćenih lopti, Lu Vilijams je dodao 22 poena, 15 je ubacio Kevin Huerter, dok je Klint Kapela poput Bogdanovića brojao do 14, ali je uhvatio čak 19 skokova. Dabl-dabl je upisao i Džon Kolins (11p, 15sk). Kod Medžika je Vendelu Karteru nedostajao skok za dabl-dabl (17p), isti košgeterski učinak imao je i Kol Entoni, dok je novajlija iz Denvera Geri Heris dodao 14 poena, ali bez skokova i asistencija. Po 10 su ubacili Dvejn Bejkon i Čason Rendl.

U istom terminu su se u Nju Orelansu sastali Pelikansi i Netsi. Pružili su sjajnu predstavu, neizvesno je bilo do samog kraja, a prebačena je i margina od 260 poena. Na kraju su u dramatičnoj završnici za nijansu bili bolji košarkaši Bruklina, pa su došli i do 39. pobede ove sezone (isti broj trijumfa na Istoku ima i Filadelfija) - 134:129.

Prvo poluvreme pripalo je domaćinu, koji je u prvih 12 minuta imao i dvocifrenu prednost, ali je na prvi odmor otišao sa svega tri poena viška. Netsi nisu uspeli da preokrenu rezultat u drugom kvartalu, ali su deficit spustili za pola koša. Do preokreta stižu već na startu treće deonice, pa i do dvocifrenog suficita, ali se Pelikansi nisu predavali. Držali su se do samog kraja, imali spreman odgovor na sve što im favorizovani rival paci pod noge, ali im je na kraju nedostajalo snage da upišu trijumf.

Ekipu Stiva Neša je večeras predvodio Kajri Irving sa 32 poena, 24 je dodao Džo Heris, 18 je ubacio Lendri Šamet, dok je 16 dodao Blejk Grifin (8sk). Odlična rola i Džefa Grina (15p, 9sk), dok je dabl-dabl upisao Brus Braun. Bivši igrač Mege Timoti Luvavu Kabaro je dodao 10 poena. Sa druge strane strašna partija Zajona Vilijamsona (33p, 7sk), 27 poena je favoritu za prsten ubacio Brendon Ingram, ispratili su ih Lonzo Bol i Nadži Maršal sa po 15, dok je 11 dodao Kira Luis.

Njujork Niksi su vezali i sedmu pobedu, pa se sa 32 trijumfa nalaze na šestom mestu tabele istočne konferencije. Ovoga puta su u Gardenu bili bolji od Šarlota, koji sa četiri pobede manje sedi na osmom mestu - 109:97.

Držali su se Hornetsi u prvom poluvremenu, ali je u nastavku domaćin držao konce igre u svojim rukama, pa je na kraju zasluženo slavio. Er Džej Beret se ovoga puta istakao sa 24 poena, po 17 su dodali Derik Rouz i Imanuel Kvikli, 16 je ubacio Redži Bulok, dok je sjajni Džulijus Rendl bio na tri asistencije od tripl-dabla (16p, 10sk). Sa druge strane 26 poena Pi Džej Vašingtona, 21 je dodao Teri Rozir (8as, 7sk), ispratili su ih samo još Majls Bridžis sa 15 poena i 14 skokova, kao i Džejlen Mekdenijels koji je brojao do 11.

NBA

Sreda

Atlanta - Orlando 112:96

/Jang 25 - Karter 17/

Nju Orleans - Bruklin 129:134

/Vilijamson 33 - Irving 32/

Njujork - Šarlot 109:97

/Beret 25 - Vašington 26/

Portland - LA Klipers 112:113

/Mekolum 28 - Džordž 33/

Sakramento - Minesota 120:134

/Barns, Harkles 20 - Edvards, Rasel 28/



tagovi

Atlanta HoksBogdan BogdanovićOrlando MedžikBruklin NetsNju Orleans PelikansNjujork NiksŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara