Gotovo je (©Reuters)
Gotovo je (©Reuters)

Premijerligaši se svi povlače, Katalonci tvrde: UEFA im platila da sruše Superligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 23:54

Navodno je u pitanju veliki novac, BBC potvrdio da i preostala četiri kluba izlaze iz takmičenja

Nekoliko minuta pre ponoći dobili smo najnoviju vest - svi premijerligaški klubovi podneće zvaničnu papirologiju za izlazak iz Superlige! Ovu vest potvrdio je ugledni BBC, a odmah zatim nadovezao se katalonski Mundo Deportivo s informacijom - UEFA je platila veliki novac premijerligašima da sruše novoformirano takmičenje fudbalskih bogataša!

Kako navodi BBC Liverpul, Mančester junajted, Totenhem i Arsenal doneli su odluku da izađu iz Superlige nedugo pošto je počeo hitan sastanak osnivača ovog takmičenja, a sve posle inicijalnog koraka koji je napravio Mančester Siti! Klub s Etihada je nedavno javno objavio da se izlazi iz Superlige i da je pokrenuo proceduru da napusti grupu osnivača Superlige.

Izabrane vesti

Pratite UŽIVO sve vesti o Superligi Evrope na portalu Mozzart Sport

Pre Mančester Sitija, doduše još ne zvanično, je to učinio Čelsi. Navijači klupskog prvaka Evrope iz 2012. napravili su haos ispred stadiona uoči susreta protiv Brajtona, unezvereni zbog odluke kluba da zaigra Superligu. Nisu dali klupskom autobusu da uđe na stadion, a među one koji žive za klub ušao je legendarni Petr Čeh kako bi smirio uzavrelu situaciju. Klub je pod pritiskom ipak doneo odluku da podnese papire za rastanak s osnivačima Superlige.

Kako tvrdi ugledni katalonski list Mundo Deportivo, cela priča ima debelu zaleđinu i iza nje stoji niko drugi do Evropska kuća fudbala! Kako se tvrdi, UEFA je “ponudila veliki novac“ klubovima iz Premijer lige da se povuku iz Superlige. Čelsi, Siti, Junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem trpe strahovite kritike od navijača, javnosti i stručnjaka širom planete posle odluke da uđu u proces kreiranja Superlige, a Mundo Deportivo je stigao do saznanja da je izlazno rešenje ponudila UEFA što su oni oberučke prihvatili. Ipak, s obzirom na težinu iznetih podataka treba zaista biti oprezan, jer ono što Mundo Deportivo sugeriše je zaista ozbiljno.

Ovakve tvrdnje imaju donekle realno utemljenje pošto su premijerligaški klubovi jako pogođeni svetskog ekonomskom krizom zbog pandemije virusa korona. U Superligi su videli izlaz iz teške situacije s uplivom velikog novca koji bi se desio vremenom, ali ako su tvrdnje Munda tačne, onda je UEFA ponudila pomoć mnogo ranije što niko od članova Velike šestorke očigledno nije mogao da odbije.

Ono što takođe Mundo navodi jeste da klubovi iz Španije nisu dobili takvu finansijsku ponudu od Uefe, pošto je glavni neprijatelj fudbala i revolucionar od kojeg je potekla ideja o nastanku Superlige Real Madrid zajedno sa svojim predsednikom Florentinom Perezom.

Prvi čovek Blankosa trebalo je večeras da se pojavi u programu emisije Čiringito, ali je na kraju ipak otkazao gostovanje pošto je, kako je objašnjeno, preokupiran sastankom 12 klubova koji su pokrenuli Superligu.

Sada čekamo konačni rasplet...



tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara