Zelenski predložio Putinu da se sastanu u Donbasu 1Foto: EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je danas predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu.

U video poruci Zelenski je naveo da je na zasedanju političkih savetnika „normandijske četvorke“ 19. aprila razmatrano obnavljanje režima potpunog prekida vatre i dat je predlog za sastanak na kontakt liniji, kako bi se situacija što je više moguće razjasnila.

„Odlazim tamo svakog meseca. Gospodine Putine, spreman sam da idem i korak dalje i da vas pozovem da se sretnemo u bilo kom delu ukrajinskog Donbasa, gde se vodi rat“, rekao je Zelenski, prenosi Sputnjik.

Zelenski je istakao da je Ukrajina spremna da se bori za mir diplomatskim putem, aLi se istovremeno priprema da se brani.

Ukrajinski lider je dodao da će se Ukrajina uvek braniti.

„Hoće li se Ukrajina braniti ako se nešto dogodi – uvek. Naš princip je jednostavan – Ukrajina ne započinje raz, ali se uvek bori do kraja“, naglasio je Zelenski.

Ukrajinski lider je naglasio da Ukrajina i Rusija, uprkos zajedničkoj prošlosti, na različite načine gledaju u budućnost.

„Mi smo mi, vi ste vi, ali to nije nužno problem, to je mogućnost. U najmanju ruku prilika da se zaustavi smrtonosna matematika budućih vojnih gubitaka, pre nego što bude prekasno, kazao je Zelenski, koji je poruku poslao na ruskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari