Foto: Starsport
Foto: Starsport

Efes u nastavku slomio Real za korak ka polufinalu

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.04.21. | 21:11

Turski predstavnik poveo na početku četvrtfinalne serije sa Realom, evroligaški debi Vukčevića

Rutinskom pobedom 90:63 nad Real Madridom za vođstvo u četvrtfinalnoj seriji Efes je opravdao ulogu favorita i napravio prvi korak ka polufinalu.

Domaćin je u dvorani Sinan Erdem otpor rivala slomio u trećoj deonici tokom koje je, sjajnom odbranom Madriđanima dopustio da upišu samo 10 poena, te su se lako odvojili na dvocifrenu prednost i trasirali put do pobede. Turski predstavnik je u istom ritmu nastavio i u poslednjoj četvrtini u kojoj je posle kratkog i prilično slabog uvodnog otpora rivala serijom 13:3 značajno uvećao prednost i mirno priveo susret kraju.

Izabrane vesti

Posebno inspirisani u redovima domaćina bili su Rodrig Bobua (19 poena, 5 skokova) i Sertač Šanli (16 poena, osam skokova), dok je značajan doprinos imao i Šejn Larkin sa 14 poena.

Na drugoj strani, izostanak Rendolfa koji je povređen i argentinskog dvojca Gabrijel Dek - Fakundo Kampaco koji su otišli u NBA, nije imao ko da nadoknadi, a jedini igrači u redovima Reala sa dvocifrenim brojem poena bili su Tompkins sa 13 i Tavares sa 10.

U redovima Efesa 23 minuta na parketu proveo je Vasilije Micić koji je upisao sedam poena, pet asistencija i dva skoka, a duel će ostati upamćen po evroligaškom debiju Tristana Vukčevića, talentovanog košarkaša koji je za 12 minuta zabeležio dva skoka, ali bez poenterskog učinka.

Revanš koji se takođe igra u Turskoj zakazan je za 22. april u 19 časova.


tagovi

Anadolu EfesefesKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara