Real bez šanse na Bosforu: Efes poveo, Vasa se povredio

Košarka 20. apr 202121:08 0 komentara
Vasilije Micić
2021 Euroleague Basketball

Košarkaši Anadolu Efesa lako su došli do vođstva u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su na domaćem terenu u Istanbulu rezultatom 90:63 „razbili“ madridski Real. Ekipu Ergina Atamana, koja je dominirala u drugom poluvremenu, jedini može da zabrine povreda koju je krajem duela doživeo srpski plejmejker Vasilije Micić.

Madriđani su bolje otvorili meč i poveli sa 8:0, ali je potom domaćin uspostavio karakteristično efikasnu ofanzivnu igru i održavao uglavnom jednocifrenu prednost do poluvremena. U nastavku je ekipa Ergina Atamana bila potpuno dominantna i rešila duel ubedljivo u svoju korist – krajnja razlika od 27 poena bila je najveća na meču.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Rodrig Bobua sa 19 poena (8/14 iz igre) i 5 skokova, a pratio ga je Sertač Šanli sa 16 poena (5/10 iz igre, 4/4 penali) i 8 skokova. Šejn Larkin dodao je 14 poena (5/14 iz igre) i 5 asistencija, Brajant Danston imao je 11, a Krunoslav Simon 10 poena.

Srpski plejmejker Vasilije Micić zabeležio je 7 poena (1/9 iz igre, 4/4 slobodna bacanja), 2 skoka i 5 asistencija, uz po 2 izgubljene i ukradene lopte. Međutim, organizator igre se povredio u poslednjoj deonici i nije mogao da nastavi meč, a za sada nema informacija o tome koliko je ozbiljna povreda srpskog reprezentativca.

U ekipi Pabla Lasa istakao se Trej Tompkins sa 13 poena, dok je centar Volter Tavares imao 10 poena i 9 skokova, a Argentinac Nikolas Laprovitola imao je 9 poena i 4 asistencije.

Drugi meč serije, koja se igra na tri pobede, na programu je u četvrtak od 19 časova, takođe u Istanbulu.

U drugom četvrtfinalu koje se igra u utorak sastaju se Milano i Bajern.

Sve mečeve Evrolige pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!