Vesti

0

Ambasador Izraela sa srpskim poslanicima o jačanju saradnje i borbi protiv pandemije

Autor: KP

Izvor: Beta

Ambasador Izraela sa srpskim poslanicima o jačanju saradnje i borbi protiv pandemije

Izvor: pixabay.com

Predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom Vladimir Marinković danas je u razgovoru sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom ocenio da je neophodno jačati saradnju dve zemlje, posebno na polju ekonomije i investicija i da treba motivisati izraelske kompanije da investiraju u Srbiji.

Marinković je ukazao ambasadoru da je ta poslanička grupa sa 65 članova najbrojnija u parlamentu Srbije i govorio mu o tome kako se Srbija bori sa pandemijom sa kojom se suočava ceo svet i o tome koliko je Srbija uspela u vakcinaciji, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Putem video linka učesnicima sastanka se obratio predsednik PGP sa Srbijom izraelskog Kneseta Boaz Toporovski, koji je ukazao na odlične odnose dve zemlje i podsetio na savezništvo dva naroda u borbi protiv fašizma, navodi se u saopštenju.

Toporovski je rekao da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje dve zemlje i ukazao na uspešnu saradnju u oblasti energetike.

On je izrazio zadovoljstvo zbog predstojećeg otvaranja ekonomske kancelarije Srbije u Jerusalimu, ocenivši da će ona doprineti još boljoj ekonomskoj saradnji, koja predstavlja fokus bilateralnih odnosa.

Izraelski ambasador Jahel Vilan je ukazao da dva naroda vezuje dugo i tradicionalno prijateljstvo. On je govorio o borbi protiv pandemije takodje i ukazao na pozitivne rezultate vakcinacije u Izraelu, navodeći da zahvaljujući masovnoj vakcinaciji gradjani Izraela mogu ponovo da se vrate normalnom životu.

On je rekao je potrebno dodatno motivisati mlade da se vakcinišu, jer je praksa pokazala da britanski soj virusa u sve većem broju pogadja upravo taj deo populacije. Rekao je da je Izrael za nabavku vakcina izdvojio oko 800 miliona dolara.

Marinković se saglasio da je neophodno podstaći gradjane na što masovniju imunizaciju, jer samo na taj način se može ponovo vratiti normalnom životu i navikama.

Na sastanku je govorila i potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja je takodje ocenila da dve zemlje imaju dobre političke odnose i da je ekonomska saradnja ide uzlaznim putem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR