Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

I Mihajlović je protiv: Superliga nije u duhu sporta

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.04.21. | 18:58

Trener Bolonje se, očekivano, pridružio kritikama na račun najavljenog takmičenja

Malo je onih koji imaju pozitivan stav o najavljenoj Superligi Evrope. Od kada je objavljeno da se 12 klubova dogovorilo o osnivanju novog takmičenja, kritike stižu iz minuta u minut.

Među onima koji su protiv pokretanja tog projekta je, očekivano, Siniša Mihajlović.

Izabrane vesti

"Mislim da je to loša stvar. Fudbal je najvoljeniji i najpopularniji sport jer nekada 'mali' klubovi mogu da pobede najveće", istakao je trener Bolonje.

Bivši reprezentativac naše zemlje dotakao se ekomonskog aspekta u današnjem fudbalu.

"Bogati bi postali još bogatiji, a sriomašni siromašniji. To nije u duhu sporta. Meni se ne sviđa takvo razmišljanje da se sve vrti oko para. To oduzima mogućnost da se klubovi nadmeću".

SREDA, 20.45: (2.65) BOLONJA (3.25) TORINO (2.70)

Kao glavni adut osnivači Superlige koriste tvrdnju da fudbal postaje dosadan i da bi češćim brojem jakih utakmica bio zanimljiviji publici.

"Naravno da je uvek lepo gledati velike utakmice, ali ja bih isto razmišljao i da sam trener Juventusa, Intera ili Milana. Šta dalje da radimo? Razlika među klubovima postaje sve veća, jer Bolonja dobija 30.000.000 evra, a oni 300.000.000. Da li u takvoj situaciji možete zamisliti da Lester ponovo postane šampion", upitao je Mihajlović na kraju svog izlaganja pred utakmicu sa Torinom u Seriji A.


tagovi

Siniša Mihajlovićsuperliga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara