Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Семе марихуане у ампулама и виски на Градини

rssBookmark and Share

Градина 20.04.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 18. априла 2021. године на излазу граничног прелаза Градина спречили покушај кријумчарења 17 флаша вискија и готово 300 грама семена марихуане.

Семе марихуане у ампулама и виски на Градини

Семе марихуане је откривено када је на прелаз око 20 часова пристигао ''BMW'' бугарских регистарских ознака којим је управљао 31-годишњи бугарски држављанин путујући из Шпаније ка Бугарској.

Током детаљног прегледа аутомобила, службеници су иза заштитне пластике у касети испред сувозачевог седишта пронашли пластичну кесу испуњену ампулама у којима се налазило семе марихуане.

Након прецизног мерења утврђено је да се ради о укупној количини од 276  грама семена, односно 4005 семенки запакованих у 92 провидне ампуле.

Неколико сати касније, око 03.45 часова, на прелаз је стигао и ''BMW'' аустријских  регистарских ознака којим је управљао 36-годишњи турски држављанин у друштву 29-годишњег сународника.

Иако су обојица путника службеницима рекла да немају ништа да пријаве, убрзо је утврђено да се у пртљажнику налазе торбе препуне вискија.

Наиме, иако је према важећим прописима дозвољено са собом преко границе носити 1 литар жестоког алкохолног пића, ова двојица путника су понела чак 17 флаша од чега највише Чиваса (14 флаша од 0,7л) и Балантајна (3 флаше од 0,7л).


#   марихуана   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   виски
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима