Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.04.2021.

17:05

"Učestvovao bih u navijačkim protestima protiv Superlige"

"Mali" klubovi su nezadovoljni odlukom "velikih" da se izdvoje, osnuju svoju Superligu i tako u potpunosti "privatizuju" najvažniju sporednu stvar na svetu.

Izvor: SS

Autor: SS

EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Svoj protest izneo je i fudbaler Atalante i nemački reprezentativac Robin Gosens koji je izjavio da je fudbalu oduzet temelj na kome počiva 150 godina.

"To što autsajder može da pobedi je uvek bila osnova fudbala. Ako se osnuje Superliga u kojoj će Arsenal ili Totenhem biti zauvek, bez ikakvih sportskih zasluga, onda će fudbalu biti oduzet temelj. Svi moraju da budu svesni da će se fudbal menjati zauvek i da nikada više neće biti takav kakav je trenutno", izjavio je Gosens.

Najavio je da bi učestvovao u navijačkim protestima ispred stadiona ukoliko bi došlo do toga.

"Ljudi i dalje umiru širom sveta, i dalje nedostaje novca. Ovih 12 klubova osniva svoju ligu i dobijaju 100 ili 150 miliona dodatno zato što će završiti na poslednje mestu. To morate etički da dovedete u pitanje. Tužna je stvar, na kraju dana, ne radi se samo o novcu, novcu, novcu...Rez bi bio toliko veliki da se nadam da će se navijači usprotiviti. Učestvovao bih u takvim protestima", podvukao je Gosens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve