Španska policija rasturila kinesku bandu koja je prodavala kanabis širom Evrope 1Foto: Pixabay / Efraimstochter

Španska policija je danas saopštila da je rasturila jednu od najvećih bandi u zemlji koja je uzgajala kanabis i prodavala ga širom Evrope.

U opsežnim akcijama u nekoliko španskih gradova, u Portugaliji i Holandiji, policija je uhapsila najmanje 65 osoba, od kojih su većina kineski državljani.

U akcijama, vođenim uz pomoć Europola, učestvovalo je više od 350 pripadnika bezbednosnih snaga koji su pretresli 29 velikih skladišta i druge objekte u Barseloni, Taragoni, Ovijedu, Hihonu i Bilbau, i u privatnim rezidencijama u Portugaliji i Holandiji.

Policajci su otkrili 13 plantaža u zatvorenom sa gotovo 40.000 stabljika marihuane čiji bi osušeni pupoljci mogli da budu prodati za šest miliona evra na evropskom crnom tržištu.

Banda, koja je poslove uglavnom vodila iz baze u Barseloni, pod istragom je i zbog otmica i drugih zločina počinjenih u ratu za kontrolu proizvodnje i prodaje marihuane.

Kineske vlasti su pomagale španskim kolegama u istrazi moguće trgovine ljudima i pranja novca, u vezi s operacijama rasturene bande.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari