Lončar: Srbija radi na tome da se marihuana skine sa liste narkotika

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija kao članica UN ispoštovati odluku UNODK-a da se marihuana skine sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome.
Lončar: Srbija radi na tome da se marihuana skine sa liste narkotika
Foto: Pixabay
Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom, kazao da nema razloga da Srbija ne ispoštuje odluku UN.
 
"Već smo usli u tu problematiku i mi kao članica UN ispoštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo", rekao je Lončar, a prenosi RTS.
 
Dodao je da će odluke u vezi sa tim doneti najveći stručnjaci u našoj zemlji i, navodeći da je to izuzetno osetljiva tema, zamolio sve da ne nagađaju unapred šta će i kako biti, već da se strpe.
 
"Izuzetno je osetljiva tema. Najstručniji ljudi u kontaktu sa UN će dati rešenje. Potrebno je strpljenje", zaključio je ministar zdravlja.
  • Zoran K

    22.04.2021 22:30
    Jovanjica 2
    Naravno i to ubrzano! Dok lagano traje proces za najveću plantažu marihuane u Evropi uz podršku i ne male subvencije države, to je jedino rešenje da do epiloga suđenja sve bude zakonski i regularno, a velike glave ne popadaju.
    Zoran K
  • VVV

    22.04.2021 18:04
    Kakav vizionar, o cemu pricate. Znali su sta ce uraditi na nivou Vlade i pripremili su teren da legalno marihuanu distribuiraju kako ne bi imali konkurenciju. Isto to rade sa kupovinom zemljista ili gradj.objekata kada znaju da ce promena namene da poveca cenu. Nista novo
  • Mare

    22.04.2021 14:30
    @Silvester
    Otkud u mozgu i čemu uopste sluze kanabinoidni receptori???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.