Najnovije vesti
IT
Slušalice inspirisane plažom čija baterija traje i do 22 sata

Slušalice inspirisane plažom čija baterija traje i do 22 sata

Huawei je nastavio sa izbacivanjem bežičnih slušalica pod imenom FreeBuds. Najnoviji model sa oznakom 4i zadržao je preoznatljivi dizajn i pre svega impresivnu bateriju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Huawei FreeBuds 4i Foto: Promo
Huawei FreeBuds 4i

Ovalni i kompaktni dizajn Huawei FreeBuds 4i inspirisan je svetski poznatom plažom od crnog peska na Islandu. Dostupne su u bojama Ceramic White i Carbon Crystal Black. Njihova kutija, koja je istovremeno i kućište za punjenje dizajnirana je tako da staje u dlan.

Jedna od najbitnijih stavi jeste trajanje baterije a Huawei FreeBuds 4i poseduju bateriju kapaciteta koji omogućavaj audio reprodukciju do čak 10 sati. Kada je opcija Aktivne redukcije šuma (eng. ANC) uključena, Huawei FreeBuds 4i nude 10 sati neprekidne reprodukcije muzike ili 6,5 sati trajanja baterije tokom prilikom poziva. U kombinaciji sa kućištem za punjenje omogućavaju 22 sata reprodukcije muzike ili 14 sati rada prilikom korišćenja za glasovne pozive. Ako je Aktivna redukcija šuma uključena, slušalice omogućavaju 7,5 sati neprekidne reprodukcije muzike i 5,5 sati glasovnog poziva.

Freebuds 4i
Foto: Promo
Freebuds 4i

Dodatno, tu je i tehnologija brzog punjenja koja pruža 4 sata uživanja u zvuku za samo 10 minuta punjenja.

I ovaj model Huawei slušalica opremljen je funkcijom da detektuju ambijentalnu buku kroz mikrofone i generišu obrnuti zvučni talas kako bi redukovale šum. Algoritami za redukciju šuma identifikuju tipične bučne scenarije kao što su glasan javni prevoz, železnička stanica, kancelarija ili ljudski glas za optimizaciju Aktivne redukcije šuma, pružajući korisnicima efikasno iskustvo slušanja.

FreeBuds 4i takođe poseduju Awareness Mode, odnosno režim svesnosti, omogućavajući korisnicima da čuju okolinu bez skidanja slušalica. Jednostavnim pritiskom i držanjem slušalice, Huawei FreeBuds 4i će se automatski prebaciti između Awareness režima i Aktivne redukcije šuma.

Huawei FreeBuds 4i
Foto: Promo
Huawei FreeBuds 4i

Da bi se smanjila smetnje buke iz okruženju tokom poziva ovde su primenjene tri tehnologije protiv ometanja da bi poboljšao kvalitet poziva. Ekskluzivna tehnologija oblikovanja zraka omogućava mikrofonima da tačno pokupe glas korisnika, dual-mic sistem dolazi sa prorezanim kanalom za efikasno smanjenje buke vetra na otvorenom, a tehnologija smanjenja šuma AI filtrira dodatnu buku.

Povezivanje je jednostavno, isto kao i kontrola reprodukcije muzike, glasovni poziv i aktiviranje različitih opcija jednostavnim pritiskom na slušalicu. Prilikom uparivanja informacije o bateriji slušalica i futrole mogu se videti na ekranu telefona.

Cena je 9.500 dinara.