Grad Vranje pobednik u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

Lokalne vesti - Utorak 20.04.2021 - 13:43

Grad Vranje apsolutni je pobednik u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“, saopšteno je danas na svečanosti u Palati Srbija, kojoj su prisustvovali predstavnici devet najaktivnijih lokalnih zajednica u Srbiji u prikupljanju fiskalnih računa.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Priznanje Gradu Vranju za doprinos suzbijanju sive ekonomije i osvojeno 1. mesto u kategoriji velikih lokalnih samouprava, gradonačelniku Vranja dr Slobodanu Milenkoviću uručio je ministar finansija Siniša Mali.

- Čestitam svim predstavnicima gradova i opština plasman među devet najaktivnijih lokalnih zajednica u Srbiji, u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Vlada Republike Srbije se protiv sive ekonomije borbi sistemski, kroz donošenje niza normativnih akata, a jedan od ciljeva, pored više novca u budžetu naravno, jeste i poštovanje državnih regulativa i institucija.


Jedna od mera koja se pokazala efikasnom je i organizovanje nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”.

Ona je i dokaz da su građani prepoznali značaj borbe protiv sive ekonomije, a potvrda je i ukupan broj poslatih fiskalnih računa na nivou Srbije.


Zahvalio bih se i mojim Vranjancima koji su još jednom bili na visini zadataka, jer su svojim angažovanjem podržali i aktivnosti države
- rekao je u ime nagrađenih gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

U takmičenju je učestvovala 181 lokalna samouprava, u tri grupe, prema broju stanovnika, dok je broj poslatih računa i slipova ponderisan prosečnom zaradom, kako bi svi imali podjednaku šansu da pobede.

Ukupno najbolji rezultat ostvario je Grad Vranje čiji je svaki građanin po ovoj računici poslao više od pet koverata.

Po tri pobedničke opštine u kategoriji velikih, malih i srednjih, podeliće fond od 180.000 evra namenjen opremanju ili obnovi zdravstvenih ustanova, škola, vrtića,
i drugih objekata i prostora od javnog značaja, o čemu će odlučivati građani putem onlajn glasanja.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: