Mihajlović: Podrška ženskom sportu i uključivanju što više devojčica u sport 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović potpisala je danas sa Marinom Maljković Protokol o saradnji između Кoordinacionog tela i udruženja „Institut za ženski sport“, sa ciljem podrške ženskom sportu i uključivanju što više devojčica u sport.

Mihajlović je rekla da je ponosna na dugogodišnju saradnju sa Marinom Maljković, bez koje ne bi bilo toliko uspeha ni rezultata u sportu.

„Кada smo pre dve godine pripremali Evropsko prvenstvo za žene u košarci, dogovor je bio da Marina spremi tim za medalju, a mi kao država da obezbedimo uslove da se turnir održi. Iako mnogo nisu verovali, medalje su tu, a Srbija je pokazala da je dobar domaćin. Zato smo i danas tu, da zajedno radimo i pomognemo da se što više devojčica i žena uključi u sport, da se što više gradova i opština uključi i podrži ženski sport“, rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Navela je da dve trećine devojaka misli da država i društvo ne pridaju dovoljno pažnje ženskom sportu, a više od 50 odsto njih odustane od sporta do kraja puberteta.

„Mi hoćemo to da promenimo, zajedno sa Marinom, koja ima snagu i energiju da ovaj program vodi. Pozivam lokalne samouprave i društveno odgovorne kompanije da se uključe, podrže program i da zajedno pravimo dobre rezultate“, poručila je Mihajlović.

Marina Maljković je rekla da žene donose mnogo medalja Srbiji i u većem broju biće predstavnice na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

„Кroz ‘Institut za ženski sport’ imamo sjajnu priliku da uključimo što više devojčica da se bave sportom, i to besplatno, što omogućavamo kroz saradnju sa Vladom Srbije. Radujem se saradnji i sigurna sam, kao neko ko je u sportu, da je sport uvek zamajac uspesima Srbije“, istakla je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari