Dostupni linkovi

Abazović saslušan u Specijalnom policijskom odjeljenju


Potrpedsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saslušan je 20. aprila u svojstvu građanina pred Specijalnim policijskim odjeljenjem povodom izjave da ima “operativna saznanja” da je Veselin Veljović, savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, povezan sa antivladinim protestnim okupljanjima od 8. aprila ove godine na ulazu u Nikšić.

"Oni ne znaju za koje krivično djelo su me pozvali da se izjasnim. Sva operativna saznanja koja ja imam, ima i Uprava policije. To govori da Specijalni policijski tim ili nema komunikaciju s ostatkom Uprave policije, ili što ja mislim da je istina, da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zloupotrebljava Specijalni policijski tim", rekao je Abazović.

On je također dodao da "ako je varijanta jedan, onda neko mora da snosi odgovornosti zašto nema komunikacije, a ako je varijanta dva - to znači da SDT želi da uvede razdor između Uprave policije i Državnog tužilaštva."

Specijalno policijsko odjeljenje djeluje u okviru Specijalnog državnog tužilaštva, na čijem je čelu glavni tužilac Milivoje Katnić, koga nova parlamentarna večina pokušava da smijeni kako bi kako navode ojačali borbu protiv kriminala i korupcije.

Abazović je 15. aprila na Televiziji Vijesti rekao da ima operativna saznanja da je Veljović, koji je i bivši direktor Uprave policije, povezan sa protestima na ulazu u Nikšić i da su u to uključene još četiri osobe iz policijskih struktura.

Građani su danima blokirali magistralni put Nikšić - Podgorica protestujući zbog namjere Vlade od 7. aprila da spusti kriterijume za dobijanje crnogorskog državljanstva, a time i biračkog prava zasad nepoznatom broju ljudi koji žive u Crnoj Gori, a porijeklom su iz zemalja regiona.

Prethodno je premijer Zdravko Krivokapić optužio Veljovića da stoji iza organizacije protesta što je Veljović 11. aprila demantovao poručivši da „će uvijek biti s crnogorskim patriotama, nikad s izdajnicima Crne Gore“.

Premijer Krivokapić je u objavi na Twitteru od 8. aprila, optužio i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je "izveo narod na ulicu" i da destabilizuje Crnu Goru.

Odgovarajući na optužbe, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je negirao da on organizuje proteste poručujući da Krivokapić neodgovorno upravlja državom.

Antivladin auto protest u Podgorici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

XS
SM
MD
LG