Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.04.2021.

11:15

Everton žestoko osudio potez "šestorke"

Uprava Evertona oglasila se saopštenjem povodom formiranja Evropske Superlige.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Everton žestoko osudio potez
Foto: Profimedia

Čelnici kluba sa "Gudisona" osuđuju potez šest klubova Premijer lige koji su rešili da zajedno sa još šest klubova iz Italije i Španije, osnuju novo takmičenje.

"Everton je tužan i razočaran što vidi predlog šest klubova oko formiranja otcepljujuće lige. Tih šest klubova se vodilo isključivo svojim interesima. Ugrozili su reputaciju naše lige i igre. Šest klubova je odabralo da ne poštuje sve ostale klubove sa kojim sede u Premijer ligi. Tih šest klubova izdali su većinu fudbalskih navijača širom zemlje i inostranstva", kaže se u saopštenju.

Potom dodaju i šta sami predlažu.

"U ovo vreme nacionalne i međunarodne krize, u ovom periodu koji je važan za sve u našem sportu – klubovi bi trebalo da raze zajednički imajući uvek na umu ideale naše igre i najviše navijača. Umesto toga, ovi klubovi su se zaverili protiv fudbalske piramide koja im je tako dobro služila. U toj piramidi, Everton pozdravlja svaki klub, bilo da je to Lester, Akrington, Gilingem, Linkoln, Morkamb, Sautend junajted, Nots kaunti ili neki drugi, sve one koji žive sa svojim navijačima u istoriji ove igre. Namera samoproklamovanih "super šest" je da se razdruži od navijača, uključujući i njihovih sopstvenih, stavljajući pod pretnju temelje zajedničke nam igre. Revolt je razumljiv i zaslužen i mora da se čuje".

Dalje u tekstu se dodaje.

"Ova apsurdna arogancija je neželjena stvar u fudbalu osim u klubovima koji su napravili ovaj plan. U ime svakog ko ima veze sa Evertonom, sa dužnim poštovanjem tražimo da se njihov predlog povuče i da se prekinu sve subverzivne prakse i privatni sastanci koji su našu igru doveli na najnižu moguću tačku u smislu poverenja. Konačno, tražimo od vlasnika, direktora i članova Uprava šest klubova da se sete privilegovanih pozicija koje imaju, ne samo kao čuvari tradicije u njihovim klubovima, neko i kao naslednici igre. Odgovornost koju nose moraju da shvate ozbiljno. Apelujemo na njih da dobro razmisle šta iza sebe žele da ostave", zaključak je uprave Evertona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve