Читај ми!

Tužilaštvo u Jagodini pokrenulo slučaj "Palma"

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet na osnovu tvrdnji Marinike Tepić na račun predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera JS-a Dragana Markoviće Palme, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena. Predmet je formiran i na osnovu zahteva koji je danas podneo Tužilaštvu Marković, za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa navodima sa konferencije za novinare Marinike Tepić.

Viši javni tužilac Radoslav Vučković potvrdio je za RTS da je dat nalog policiji za prikupljanje svih potrebnih obaveštenja, nakon čega će biti odlučeno da li je eventualno izvršeno neko krivično delo.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je optužbe na račun Markovića, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena i devojčica u Jagodini.

Na konferenciji za novinare u sedištu SSP-a emitovan je i snimak navodnog svedočenja muškarca čiji je identitet zaštićen i lik zamagljen, a koji tvrdi da je upućen u te slučajeve.

Marinika Tepić je rekla da je to razlog da tužilaštvo reaguje, a da Vlada padne, jer je, kako kaže, Marković deo vladajuće većine.

Marković je održao konferenciju za novinare na kojoj je čitav slučaj nazvao izmišljotinom.

Dragan Marković Palma rekao je da odgovorno tvrdi da su izjave protiv njega "laž". "Zbog ovoga neko mora da ide u zatvor ili Marinika Tepić ili ja. Marinika Tepić mora sve da dokaže", rekao je Marković.

Partije, nevladine organizacije i političari pozivaju nadležne da hitno ispitaju optužbe za podvođenje devojčica i žena u Jagodini i navodnu umešanost Dragana Markovića i drugih visokih funkcionera.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво