Arsenal (© Reuters)
Arsenal (© Reuters)

Hoće da menjaju svet fudbala, ali ne shvataju da razlika nije baš tako drastična

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 09:46

Lids, Everton, Fulam, Atalanta i Napoli pokazali da i „mali“ zaslužuju šansu

Veliki broj fudbalskih zanesenjaka širom planete na vest o formiranju Superlige Evrope moglo bi da citira Danila Batu Stojkovića iz kultnog ostvarenja „Varljivo leto ’68“, kad glavni junak gunđa u pravcu Cileta studenta:

Izabrane vesti

Tuđ hleb jede, a moj svet hoće da menja“.

Niti je fudbal počeo sa 12 odmetnika, niti (samo) njima pripada, koliko god Florentino Perez, kao predvodnik novog takmičenja, tvrdio da zaslužuju više novca nego što im po trenutnoj raspodeli pripada. Biće da ima nešto što se ne kupuje finansijama, a zove se strast, u šta smo mogli da se uverimo proteklog vikenda, gde je pobede slavilo manje od polovine učesnika nove Superlige.

Tek da im mali pokažu koliko su bitni. Da opomenu uzurpatore, ugroze ih ili obore na pleća.

Što se tiče Engleske, od šest predstavnika Premijer lige samo su dva dobila mečeve. U borbi za bodove Mančester junajted je na „mišiće“ savladao Barnli (3:1), dok je Arsenal tek u dubokoj nadoknadi vremena stigao do remija sa Fulamom (1:1), Totenhem je još u petak odigrao tek 2:2 sa Evertonom, dok je Liverpul prosuo dva poena na Eland ruodu, jer mu je Lids, osim majici u kojima je istrčao na teren pokazao koliko ponosan, prkosan i kvalitetan može da bude (1:1). A u direktnom duelu za plasman u finale FA kupa Čelsi je na Vembliju tukao Mančester Siti (1:0).

Što se tiče Serije A, odakle stižu tri kluba u Superligu, Juventus je poklekao na gostovanju Atalanti (0:1), Inter remizirao sa Napolijem, takođe, van svom stadiona (1:1), dok se Milan preznojio kako bi protiv Đenove upisao tek prvu pobedu na San Siru posle dva meseca (2:1).

Jedini pozitivan učinak minulih dana ostvari su Španci. Atletiko, ubedljivim slavljem nad Eibarom (5:0) kojim je sačuvao lidersku poziciju u Primeri, odnosno Barselona osvajanje Kupa kralja u finalu sa Atletik Bilbaom (5:0). Aktuelni prvak Real se okliznuo na gostovanju Hetafeu (0:0) i to samo nekoliko sati posle objave vesti da se sprema odvajanje od UEFA, pa bi cinici rekli da ga je stigla karma.

Izgleda da razlika između velikih i malih nije baš takva kakvom se predstavlja...


tagovi

Evropska Superliga

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan
Barselona
Real Madrid
Man. Junajted
Man. Siti
Čelsi
Arsenal
Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara