ZLO SE VRATILO Džihadisti u Egiptu ponovo ubijaju hrišćane, pred kamerama pogubljen Kopt
Foto: Islamska Država

STRAVIČNO

ZLO SE VRATILO Džihadisti u Egiptu ponovo ubijaju hrišćane, pred kamerama pogubljen Kopt

Planeta -

Egipatska teroristička grupa povezana sa Islamskom državom objavila je video snimak egzekucije tri osobe uključujući i Kopta, hrišćanina, koji je likvidiran zbog podrške egipatskoj armiji!

Ubijeni metkom u potiljak jer podržavaju egipatsku armiju
Ubijeni metkom u potiljak jer podržavaju egipatsku armijufoto: Islamska Država

Na snimku koji podseća na one koje su džihadisti pre par godina redovno objavljivali na društvenim mrežama kada je Islamska država bila na vrhuncu moći, vidi se ubistvo Navila Habašija Salama (62), egipatskog hrišćanina. On na snimku kleči ispred trojice džihadista naoružanih "kalašnjikovima". Jedan od njih sa ispruženim kažiprstom potom upozorava sve hrišćane u Egiptu da će ovako proći zbog toga što podržavaju armiju. Potom podiže pušku i likvidira Salama jednim hicem u glavu. Salama je otet još u novembru prošle godine dok je šetao na ulici u Bir al Abedu.

U drugom delu snimka prikazana je likvidacija dvojice Egipćana, muslimana, koji su ubijeni jer su navodno sarađivali sa egipatskom armijom.

Nemiri sa džihadistima na Sinajskom poluostrvu eskalirali su 2013. kada je armija zbacila izabranog predsednika Muhameda Morsija. Kako prenosi Dejli mejl, to je bio okidač za seriju napada na Kopte. U februaru 2018. vlada je pokrenula veliku operaciju i tada je na Sinajskom poluostrvu ubijeno više od 970 džihadista. od oko 100 miliona stanovnika Egipta njih deset do 15 odsto su hrišćani.

Kurir/A.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja