20. april  2021. 08.21  | Izvor: RTV

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" organizuje Vaskršnju akciju

NOVI SAD -

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" iz Beograda pokrenula je novu Vaskršnju akciju, koja traje do 30 aprila. Plan je da se da pomogne socijalno ugroženoj porodici Petković, manastiru Gračanica i Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Cilj akcije je sakupljanje 20.000 evra, pa iz organizacije pozivaju sve ljude dobre volje da učestvuju svojim prilogom, koliko su u mogućnosti. U subotu je prikupljanje pomoći na Trgu slobode a novac se može uplatiti i na žiro račun.

Uplate su moguće na dinarski račun 285-2295090000074-05, slanjem SMS poruke (1 na 4030, 100 dinara) i Pejpalom hoszkbg@gmail.com.

Dijaspora je takođe uključena u ovu akciju, a informacije o načinu uplate i linkovima mogu se pronaći na sajtu organizacije. Spisak donatori dostupan je takođe na sajtu, kaoi detaljan opis namene akcije.
U sklopu akcije biće organizovan i humanitarni štand na Trgu slobode u Novom Sadu, u subotu 24. aprila od 12 do 19 sati. 

U metohijskom selu Suvo Grlo sa svojom sedmočlanom porodicom, od čega četvoro dece, živi domaćin Slavko Petković. Organizaciji se obratio sa molbom da mu se pomogne u kupovini mašina za obradu zemlje.

Manastir Gračanica, čuvena srednjevekovna svetinja kralja Milutina, u postupku je pokretanja manastirske ekonomije. U pitanju su štale za uzgoj krava, svinja, kokošaka nosilja, a u planu su i ovce i koze.

Narodna kuhinja Majka devet Jugovića jedna je od najvažnijih ustanova za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji. Kod njih se hrani preko 2200 korisnika, a taj broj samo raste.

Tagovi