Foto: AFP
Foto: AFP

Jokić: Bila je to dobra noć, zabavna utakmica

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 06:26

Srpski centar ubacio je Memfisu 47 poena, a ubeležio je i 15 skokova i osam asistencija

Nikola Jokić je potpuno briljirao protiv Memfisa u pobedi Denvera od 139:137 posle dva produžetka. Završio je utakmicu sa čak 47 datih poena, a tome je dodao 15 poena i osam skokova. Ne samo da je zabeležio sjajne brojke, već je još impresivnije kako je davao poene kada je bilo najvažnije.

I kako je to činio.

Izabrane vesti

Posle meča naravno da je dobio povike “MVP, MVP”, to se sve češće događa kada su utakmice Denvera u pitanju. Šta Nikola misli o svojoj partiji?

"Bila je to dobra noć. Bio sam agresivan, pomalo sam sporo počeo, a onda i pogodio nekoliko šuteva. Samo sam nastavio da igram. Mislim da je Vil Barton odigrao odlično, cela ekipa je bila odlična. Kod one trojke sam bio sam, dobra opcija za šut, otvoren šut, u ritmu, dobra opcija za nas", rekao je Jokić posle utakmice osvrnuvši se na trojku koju je dao pri rezultatu 134:134.

Da li je Jokiću bilo zabavnije dole na parketu nego svima koji su gledali utakmicu?

"Po malo, a-ha-ha. Bilo je zabavno, vrlo zabavna utakmica i za gledanje. Bilo je dosta promena u vođstvu. Najvažnije je da smo pobedili", rekao je Jokić posle utakmice.

Memfis je propisno namučio ekipu Majkla Melouna, ali je, na kraju se ispostavilo, samo ulepšao čitav doživljaj i učestvovao u jednoj vrhunskoj predstavi Jokića.

"Znali smo da su jako dobra ekipa u tranziciji, da su vrlo dobri ispod koša kada napadaju obruč. To je bio problem, ali uspeli smo da ih zaustavimo kada je bilo potrebno, ali i da pogodimo", zaključio je Jokić.

Denver je nedavno dobio užasne vesti u vidu povrede kolena Džamala Marija, ali su Nagetsi od tada vezali tri pobede.

Rekao je tada Majkl Meloun da očekuje da će do kraja sezone Nikola Jokić potpuno preuzeti teret igre Nagetsa, a sada je dobio šta je tražio.

I pre ove utakmice Jokića su svrstavali u prvi red favorita za nagradu “MVP”, a posle ove partije… Sigurno će ti glasovi postati još glasniji. Nikola igra košarku života. I to stilom kakav se retko viđao u istoriji ove igre. Možda i nikada nije.


tagovi

Denver NagetsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara