Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.04.2021.

19:52

Šuker: Mi iz UEFA nećemo dopustiti urušavanje piramide

Legendarni Hrvat Davor Šuker, prvi čovek Fudbalskog saveza Hrvatske, prokomentarisao je inicijativu da se oformi Evropska Superlige.

Izvor: MS

Autor: MS

Šuker: Mi iz UEFA nećemo dopustiti urušavanje piramide
EPA/ANTONIO BAT

Šuker smatra da 12 klubova žele da kontrolišu fudbal u Evropi i da im to neće proći.

Član Izvršnog odbora UEFA bio je jasan.

"Iz UEFA nećemo dopustiti urušavanje fudbalske piramide utemeljene na solidarnosti među klubovima i među 55 europskih Saveza. Ovih 12 klubova ne može da kontroliše ceo fudbal, to kažem iz iskustva kao igrač Reala i Arsenala, a sada kao osoba koja upravlja Savezom", počeo je Šuker za Marku.

Fudbal ne bi trebalo menjati, dodao je Šuker.

"Fudbal kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. Treba dopustiti malim klubovima i onima srednje veličine da se takmiče protiv velikih, da ih pokušavaju pobediti. To je sport kakav svi želimo, a ne malobrojni vlasnici klubova".

On se posebno zahvalio političarima, predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i britanskom premijeru Borisu Džonsonu, što su ustali protiv te ideje.

"Sada je jasno da ti klubovi žele da imaju vlastito natjecanje, ali šta će biti s dečacima iz podmlatka? Hoće li oni, kao uvek, želeti fudbal u kome bi igrali i rasli kao igrači", završio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve