Karl-Hajnc Rumenige (©Reuters)
Karl-Hajnc Rumenige (©Reuters)

EKA: Superligaši su sebični, Rumenige prvi čovek umesto Anjelija

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 22:08

Zadovoljstvo zbog promene sistema Lige šampiona

Otišlo je 12 klubova, predvođenih Andreom Anjelijem kao idejnim tvorcem, ali i pored njegovog bega Udruženje evropskih klubova (EKA) je u sigurnim rukama.

Po jednostavnom rezonu da kada se organizacija otrgne kontroli, ti je prepusti Nemcu, EKA je danas na sastanku izglasala da je do daljeg, do izbora, vodi Karl-Hajnc Rumenige, dosadašnji počasni predsednik. On će predstavljati EKA na sednicama Izvršnog komiteta UEFA i dirigovati udruženjem dok ne dođe vreme da se izglasa novo rukovodstvo.

Izabrane vesti

Nakon sastanka EKA je objavila saopštenje, u kojem pored ostalog stoji:

Odbor je jednoglasno osudo potez odlazećih članova, za koje smatra da su postupili sebično i da čine štetu fudbalskoj igri i u potpunosti su suprotni vrednostima koje promoviše EKA. Mi verujemo da evropski klupski fudbal može da se reformiše u okviru postojećeg sistema i da ostvari najvažnije zajedničke interese svih ključnih strana. Bord je još jednom potvrdio poziciju jedinog legitimnog i opšteprihvaćenog predstavnika svih vodećih klubova Evrope i preduzeo je određene mere da bi sačuvao i mogao da nastavi efikasno i efektno da obavlja tu ulogu“.

Vodeća uloga, koju je preuzeo Rumenige prvo bila namenjena Naseru Al-Kelaifiju, gazdi Pari Sen Žermena, koji je to odbio, jer je istakao da želi kao običan član da se bori za fudbalske vrednosti, ali i da predstavlja PSŽ.

Pored njega u izvršnom odboru organizacije su Mihael Gerlinger (Bajern), Edvin van der Sar (Ajaks), Dariuš Mioduski (Legija), Aki Rihilahti (Helsinki) i Mikele Ćentenaro (nezavisni član).

Na sastanku EKA je konstatovano i zadovoljstvo potvrđenom reformom Lige šampiona, jer će od 2024. dobiti baš onakav oblik kakvo je udruženje klubova i predlagalo.


tagovi

Karl-Hajnc RumenigeAndrea AnjeliUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara