Pobeda Dubočice u sudijskoj nadoknadi vremena

smart

LESKOVAC-VLASOTINCE

DUBOČICA – ŽELEZNIČAR (PANČEVO) 2:1 (0:0)
Stadion: ,,Rosulja” u Vlasotincu.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija: Miroslav Matić (Loznica)
Pomoćnici: Goran Božović i Novak Novaković
Strelci: Jovanović u 73. N.B.Mladenović u 90+2 za Dubočicu, a Sikimić u 83.minutu za Železničar
Žuti kartoni: Gorčić, Milić, Lučić (Dubočica), Radojičić, Tomović, Mirkov, Plavšić, Savanović (Železničar)
DUBOČICA:Lučić, A. Mitrović (Jovanović), Savić, Gorčić, Kačar (M. Stanković), N.B. Mladenović, S. Radić, S. Marković, Stojković (Stamenković), Vuković (Z.Stanković), Milić.
ŽELEZNIČAR: Knežević, Janković (Stojanović), Konatar, Plavšić, Mirkov, Petrović (Zorica), Radojičić, Jovanović, Marković, Tomović, Sikimić.
Treća lepa sreća, kaže naš narod. I upravo tako, tek na trećoj utakmici kao domaćini na vlasotinačkoj ,,Rosulji” fudbaleri leskovačke Dubočice uspeli su da stignu do prve pobede i tako osvoje sva tri boda. Pre toga iz Vlasotinca bodove su odnele ekipe Kolubare iz Lazarevca i Budućnosti iz Dobanovaca, pa je tako ovaj meč bio od presudnog značaja za leskovačkog prvoligaša u nastojanjima da pobedom obezbedi realne izglede u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa i za narednu prvenstvenu sezonu.

Ovom pobedom momci trenera Saše Mrkića i dalje su u opasnoj zoni, što se tiče ispadanja iz lige, ali sada su šanse da se zadrži prvoligaški status daleko realnije, nego li da je bilo rezultatskog kiksa sa Pančevcima.
Sam meč odigran je na teškom i blatnjavom terenu što je u velikoj meri smetalo igračima da igra bude brža i tečnija. Ovakav teren daleko više je bio veći protivnik igračima leskovačke Dubočice u organizaciji same igre, a naročito u završnim akcijama kada je trebalo ugroziti golmana gostiju Marka Kneževića.


Posle obostrano neubedljivog prvog poluvremena, u nastavku drugog dela igre igrači Dubočice krenuli
na sve ili ništa, znajući da im samo pobeda odgovara i daje šanse da mogu u nastavka prvenstva. U toj i takvoj igri bez naročite lepote ali sa puno htenja i požrtvovanja Dubočica je stigla do vođstva od 1:0 u 73.minutu pogotkom rezerviste Jovana Jovanovića posle izvedenog kornera s desne strane i gužve u samom petercu gostiju lopta se zakoprcala u mreži golmana Kneževića na veliku radost domaćih igrača.
U završnici samog meča i gostujući igrači krenuli su da igraju ofanzivnije sve u želji da poravnaju rezultat. I u svojim nastojanjima uspeli su i pogodak za 1:1 postigao je iskusni Predrag Sikimić u 83.minutu, koji je na najbolji način iskoristio neodlučnost golmana Ivana Lučića i loptu prosledio u nezaštićenu mrežu Leskovčana.
Do kraja susreta igrači Dubočice nastavili su da atakuju ka golu gostiju, i u nadoknadi izgubljenog vremena uspeli su da postignu pogodak, a strelac pobedonosnog pogotka koji daje nadu, postigao je Nikola Mladenović u drugom minutu sudijske nadoknade vremena za veliku radost fudbalera Dubočice i njenog rukovodstva, kao i gradonačelnika Leskovca dr. Gorana Cvetanovića, koji je na sva tri meča u Vlasotincu bio na tribinama fudbalske ,,Rosulje” iskazujući time na najbolji način svoju podršku fudbalerima Dubočice u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.
U narednom 29.kolu Dubočica će, u subotu 24.aprila, opet u ,,svojoj avliji” u Vlasotincu biti domaćin ekipi komšijskog Dinama iz Vranja koju istu muku muče, a to je borba za goli prvoligaški život. Ovaj susret prvih komšija ima u sebi Spartanski prefiks ,,Sa štitom ili na njemu”, jer poraženi iz ovog susreta teško da će moći da zadrži prvoligaški status.


Dramatično
PREDSEDNIK I BROMAPEZAM
Neizvesnost u pogledu konačnog rezultata donela je mnogo glavobolje mnogima u redovima leskovačke Dubočice. Neposredno po završetku utakmice, na samom terenu za igru, razgovarali smo sa predsednikom kluba Dejanom Savićem, sportskim direktorom Vladicom Cekićem i trenerom Sašom Mrkićem, gde su sva trojica bili u složni u oceni da su do zaslužene pobede trebali da stignu još mnogo ranije a ne u samoj završnici susreti.

  • U prošlom kolu iz Jagodine kući smo se vratili samo sa jednim osvojenim bodom, a imali smo više prilika za pogodak i za pobedu, pa smo tako u ovom susretu došli do jednog boda, a umalo da se tako nešto nije desilo i u meču sa Pančevcima. Ekipa igra dobro, stvara šanse, ali realizacije nema u pravoj meri. Nadam se da ćemo se u pravom svetlu pokazati u subotnjem meču sa Dinamom iz Vranja i da ćemo u sportskom nadmetanju biti bolji u meču sa našim komšijama i sportskim rivalima – nada se prvi čovek leskovačkog prvoligaša, predsednik kluba Dejan Savić, koji nam se poverio da je pre početka utakmice sa Pančevcima morao da uzme jednu tabletu Bromazepama kako bi se, bar, malo primirio.
    I ko, kaže da je lako biti predsednik jednog fudbalskog kluba !?
    Teško i stresno do neba !

Rezultati 28.kola Prve lige Srbije
Kragujevac: Radnički 1923 – Borac (prekinuta u 6.minutu)
Pirot: Radnički – Loznica 2:1
Kraljevo: Sloga – GFK Jagodina 0:0
Novi Sad: Kabel – Zemun 1:0
Vranje: Dinamo – OFK Žarkovo 2:0
Sremska Mitrovica: Radnički – Budućnost 2:1
Beograd: RFK Grafičar – Trajal 4:1
Vlasotince: GFK Dubočica – Železničar 2:1
Beograd: IMT -Kolubara 1:0

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare