Viktor Troicki bez šansi protiv Čekinata na Serbia openu 1Foto: STARSPORT

U dnevnom terminu prvog kola Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu na terene TC „Novak“ na beogradskom Dorćolu izašla su dvojica od četvorice igrača iz Srbije, žrebanih za parove startne runde, i (po) jedan je prošao dalje i ispao sa ATP turnira iz kategorije 250 (bodova).

Selektor naše Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki nije imao odgovor za udarce Italijana Marka Čekinata – 0:2 (1:6, 4:6), dok je Nikola Milojević savladao Argentinca Federika Koriju – 2:0 (6:4, 6:0).

Bio je to Viktorov prvi duel sa 94. teniserom sveta, a prošao je u dominaciji igrača koji je 2018. eliminisao Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa, pa mu je za 1:0 u setovima bilo potrebno samo 26 minuta.

Troicki je u drugom delu pružio jači otpor ali je Čekinato iskoristio prvu meč loptu i posle 66 minuta borbe stigao do osmine finala sa sunarodnikom Mateom Beretinijem, koji je bio slobodan u ovoj fazi turnira.

Sa druge strane, Milojević je na ubedljiv način, za jedan sat i 20 minuta, eliminisao 90. tenisera sveta iz Južne Amerike.

Iako znatno lošije kotiran na ATP listi (134), naš takmičar je od početka do kraja bio agresivniji, motivisaniji i skoncentrisaniji.

Prvi je stigao do brejka, vodio sa 3:0 i 4:1, pa odlično reagovao na izjednačenje (4:4) i mirno poveo u setovima.

Posle 4:0 u drugom setu jasno je bilo ko će među 16 povratničkog izdanja Serbia opena, odnosno na Filipa Krajinovića ili Italijana Stefana Travalju. Njih dvojica su se sastala u večernjim satima, baš kao i Danilo Petrović i Australijanac Džon Milman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari