TROICKI ZAUSTAVLJEN: Viktor zaršio učešće na turniru u Beogradu
Foto: Starsport©

prvo kolo

TROICKI ZAUSTAVLJEN: Viktor zaršio učešće na turniru u Beogradu

Tenis -

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo takmičenja na Serbia openu. pošto je izgubio od Italijana Marka Čekinata, 6:1, 6:4.

Bio je to Viktorov prvi okršaj protiv 94. tenisera sveta i može se reći da je Italijan, koji je 2018. eliminisao Novaka Đokovića u četvrtfinalu na Rolan Garosa, imao kontrolu nad mečom.

Veoma lako je stigao do početnog seta, posle svega 26 minuta igre.

Dva puta je u prvom delu igre napravio brejk, u drugom i šestom gemu i to mu je bilo dovoljno da povede (6:1).

U drugom setu, nije bilo brejka sve do trećeg gema kada je ponovo Čekinato stigao da oduzme servis protivniku, a potom je poveo sa 3:1.

Italijan je uspeo da održi prednost brejka, iako je Viktor igrao daleko bolje nego u prvom setu i posle 66 minuta igre stigao do trijumfa.

Čekinata u osmini finala očekuje susret sa drugim nosiocem, sunarodnikom Mateom Beretinijem koji je bio slobodan u prvom kolu.

Ranije danas, u drugo kolo Srbija opena je prošao Nikola Milojević pošto je pobedio Argentinca Federika Koriju sa 6:4, 6:0.

Do kraja današnjeg programa odigraće se još dva meča na glavnom terenu Teniskog centra "Novak".

Od 19.00 počeće meč Danila Petrovića i Australijanca Džona Milmana, dok će prvi dan takmičenja zatvoriti Filip Krajinović i Italijan Stefano Travalja.

Nagradni fond turnira u Beogradu je 711.800 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track