Buongiorno Italia: Boginja u raju, Juve u paklu

Vreme čitanja: 5min | pon. 19.04.21. | 13:44

Superliga je u prvom planu, ali i poraz Juventusa, kao i potencijalni transfer Nikole Maksimovića u Inter

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Formiranje Superlige je u prvom planu italijanskih medija koji su se u dobroj meri opredelilli protiv najvećih klubova Evrope. Veliki prostor dobijaju poraz Juventusa od Atalante posle 20 godina u Seriji A kao i važne pobede Milana i Lacija u trci za mesto u Ligi šampiona, kao i remi Napolija i Intera koji je zadovoljio oba trenera, Gatuza i Kontea. Tutosport piše da Inter nastavlja da radi na dovođenju Nikole Maksimovića u junu u Apijano Đentile.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Superiga? Super NE”, piše milanski dnevnik da su se svi ujedinili protiv 12 najvećih evropskih klubova koji su odlučili da naprave Superligu. “UEFA, fudbalski savezi i FIFA: ko bude učestvovao biće izbačen iz svega. Preti se parnicom od šezdeset milijardi evra. Makron i Džonson su protiv plana. Anjeli podneo ostavku u Eca”, navodi Gazeta, ali i podseća da 12 klubova ima armiju od milijardu navijača u svetu i predstavljaju 75-80 odsto fudbala u Engleskoj, Španiji i Italiji po svim parametrima.

“ErikDa”, zaradio je danski internacionalac deo prve strane sa postignutim golom protiv Napolija koji je omogućio Interu da osvoji bod na stadionu Maradona. “Inter napravio još jedan važan korak ka skudetu: greška Handanovića i biser Danca determinisali remi 1-1. Konte: Moje čekićarenje dalo rezultate”, prenosi Gazeta reči trenera Nerazura, Antonija Kontea, koji se pribojavao pada koncentracije njegovih igrača zbog opšteg uverenja da je Inter već osvojio šampionsku titulu.

Na unutrašnjim stranama se podvlači da je Napoli prekinuo Interovu seriju od 11 pobeda u prvenstvu, ali da su šanse Nerazura da osvoje skudeto ostale netaknute budući da je prednost nad Milanom devet bodova..

“Kristijan napreduje u Interovoj veznoj liniji. Samo Mesi bolje šutira od njega: Eriksen je suvo zlato”, svedoči milanski dnevnik o transformaciji igrača koji je pre tri meseca trebalo da bude prodat.

“Milan srušio tabu San Siro, sa Rebićem i… Skamakom. Sada je u ritmu Lige šampiona”, izveštava list da su Rosoneri sa dosta sreće konačno, posle više od dva meseca, osvojili sva tri boda na San Siru.

“Atalanta preskočila Juve. Pirlo pao na četvrto mesto i nad njegovom klupom se ponovo nadvila senka Maksa Alegrija”, prenosi Gazeta. Na unutrašnjim stranama se ističe da je poraz od Atalante peti u ovom šampionatu i da Pirlov ostanak na klupi visi o koncu.

“Toro poleteo sa Sanabrijom. Roma pregažena, nastavak uspona”, veze hvalospeve milanski dnevnik na račun vlasnika kluba Urbana Kaira koji je takođe gazda Gazete.

“Buđenje tandema: Imobile - Korea, preduzeće koje rešava sve”, aludira list da su dvojica napadača posle dugačkog posta u Seriji A konačno zatresli mreže. Imobile je bio bez gola od početka ferbruara, a Korea od januara.

CORRIERE DELLO SPORT

“Najava Superlige, UEFA ide u rat”, piše Korijere da je predsednik UEFA Čeferin spreman na bitku u sudnicama protiv 12 klubova koji su odlučili da naprave svoje elitno takmičenje.

“Čiro radio sve. Šou Imobilea: 2 gola, penal poklonjen i promašen. Lacio vidi zonu Lige šampiona pred odlučujuće dvoboje sa Napolijem i Milanom”, izveštava rimski dnevnik o vatrometnoj pobedi Lacija nad Beneventom 5-3.

Na unutrašnjim stranicama se citiraju reči Imobilea koji je obećao borbu do kraja za mesto u Ligi šampiona. “Ponosan sam na 151 gol u Seriji A, ali važniji od mojih golova i rekorda je Lacio”, rekao je Imobile.

“Roma već misli na Junajted, protiv Torina trajala samo jedno poluvreme”, svedoči rimski dnevnik o još jednom teškom porazu Đalorosih u prvenstvu. “Roma je definitivno izašla iz trke za četvrto mesto, ostaje joj samo Liga Evrope kao padobran da se domogne Lige šampiona u sledećoj sezoni”, konstatuje list.

“Roma u mrklom mraku, valja je videle Belotija?”, polemičan je naslov komentara u kome se krtikuje izbor sastava Paula Fonseke i ukazuje na činjenicu koliko je aktuelnom parku igrača rimskog kluba potrban profil centarfora kao što je Beloti. Navodi se da Kairo traži 40.000.000 evra za Belotija, ali da Roma može da upotrebi Karlesa Pereza i Dijavaru kao adute u razmeni uz određenu doplatu.

“Boginja je na Olimpu. Juve ponovo u noćnoj mori”, naslov je reportaže sa utakmice u Bergamu. List prenosi optimizam Andree Pirla da njegov tim može da ostvari svih sedam pobeda u poslednjih sedam mečeva i tako obezbedi plasman u Ligu šampiona.

“Konte usporio bez posledica”, zaključuje Korijere da remi Intera sa Napolijem ima ukus pobede jer je reč o još jednoj cigli u izgradnji šampionske titule. Korijere hvali Manolasa koji je konačno odigrao utakmicu na svom nivou, posle serije kikseva u Seriji A.”Pravi Manolas spasao Napoli”, podvlači Korijere da je Grk čak osam puta izvadio kestenje iz vatre golmanu Meretu i onemogućio Inter da postigne gol ili dođe u šansu da zatrese mrežu.

TUTTOSPORT

“Da li ste poludeli? Superliga će ubiti fubdal”, zauzeo je torinski list stav protiv osnivanja elitnog fudbalskog takmičenja u Evropi.

“Dea u raju, Juve u paklu”, eksplicitan je naslov sa fotografijom zabrinutog Pirla i razdraganih igrača Atalante. “Atalanta preskočila Juve”, počinje reportaža na drugoj i trećoj strani uz podsećanje da je gol Malinovskog prekinuo post koji je trajao 20 godina. Naime poslednji put se Atalanta radovala pobedi nad Starom damom u 2001. godini.

Za razliku od drugih medija, Tutosport tvrdi da Pirlo ne rizikuje da dobije otkaz do kraja sezone. “Pirlo je blindiran. Uprava kluba nije promenila mišljenje o njemu”, piše torinski dnevnik. “Poraz u Bergamu je bolan, ali je Juve igrao dobro, čak ohrabrujuće dobro i trener nije doveden u pitanje, ali njegova je obaveza da obezbedi plasman u Ligu šampiona”, podvlači se u tekstu.

“E ovaj Torino hoćemo da gledamo!”, odiše velikim zadovoljstvom naslov posvećen pobedi Granata nad Romom 3-1. “Sanabrija – Zaza – Rinkon: Ćao Romo. Ovo je Toro koji želi Beloti”, nastavlja list na unutrašnjim stranama da piše s velikim entuzijazmom o pobedi Torina i sa uverenjem da izabranici Davida Nikole sa ovakvim pristupom i igrom ne mogu da ispadnu iz Serije A.

“Maksimović je na pol poziciji da pojača Inter bez evra obeštećenja”, izveštava se da Inter ozbiljno razmišlja da angažuje sprskog reprezentativca kome ističe u junu ugovor sa Napolijem. Alternativa za Nikolu je Boateng iz Bajerna kome se takođe završavaju ugovorne obaveze prema Bajernu ovog leta.


tagovi

Serija ABuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara