Fudbal

Džonson: Učinićemo sve da se Evropska superliga ne razvije

Džonson: Učinićemo sve da se Evropska superliga ne razvije
Foto: NN Arhiva | Džonson: Učinićemo sve da se Evropska superliga ne razvije

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da će učiniti sve što je moguće kako "otcjepljena" fudbalska Superliga, osnovana od strane 12 najmoćnijih evropskih klubova, ne bi ostvarila svoje planove.

"Zajedno sa fudbalskim zvaničnicima razmotrićemo sve moguće opcije kako bismo bili sigurni da se stvari neće razvijati onako kako se trenutno predlaže. Ne mislim da su to dobre vesti za fudbalske navijače, niti za fudbal u ovoj zemlji”, rekao je Džonson, prenijela je agencija Rojters.

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančeter Junajted, Totenhem, Milan, Inter i Juventus saopštili su da napuštaju Udruženje evropskih klubova, takmičenje u Ligi šampiona i da osnivaju novu evropsku Superligu u kojoj će učestvovati 20 klubova podijeljenih u dvije grupe po 10.

Klubovi su u zajedničkom saopštenju naglasili da će novo takmičenje obezbijediti veći ekonmski razvoj, a da će za realizaciju ovog projekta dobiti čak 3,5 miljardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije