Magazin Srbija

Lekari Hristina i Marko se upoznali u kovidu, zaljubili se u skafanderima

hristina-i-marko-ljubav-korona
Foto: Privatna Arhiva / Kurir

Hristina i Marko su gotovo čitavog života komšije, ali putevi im se nikada nisu ukrstili. Mlade lekare je koronavirus spojio u vranjskoj bolnici, a pod skafanderima rodila se ljubav na prvi pogled.

Danas već očekuju i prinovu pa ovaj mladi par u šali kaže da im je korona donela nešto najlepše u životu.

Dr Marko Ivančov (33) iz srednje medicinske škole, gde je predavao, dolazi u kovid u martu. U ambulanti ide na ispomoć koleginici dr Hristini Spasić (29), koja je iz hitne pomoći prebačena u kovid.

– U početku se nismo ni videli. Samo su joj se oči videle svaki put kad sam dolazio u ispomoć zbog velikih gužvi. I odmah sam se zaljubio u te braon oči. A potom sam je pozvao na piće i odmah se rodila ljubav. Evo, već smo u drugom mesecu trudnoće – kaže nam s osmehom Marko.

Doktorica Hristina je na bolovanju zbog održavanja trudnoće, piše Kurir.

– Korona je mnogo lošeg donela čitavom svetu, ali meni, ispostavilo se, najbolje – veli Marko.

I zaista, neverovatno je da je trebalo da dođe korona, pa da se ljudi koji su živeli tako blizu konačno sretnu.

– Ispostavilo se da smo živeli na nekih stotinak metara jedno od drugog, a da se uopšte nismo znali – priča Marko.

Mlada Hristina kaže da su non-stop bili u skafanderima, pod maskama i vizirima, i da se praktično nisu ni videli. A onda je jedan pljusak pokrenuo sudbinu.

– S Infektivne sam jedan dan poslata na staru hirurgiju, gde on radi, kao ispomoć, da otkucam nekoliko otpusta. Kad sam krenula kući, počela je kiša, on je već bio u autu i ponudio se da me odveze – kroz smeh se priseća Hristina. Ceo tekst pročitajte na sajtu Kurira.

Koliko god da je teško živeti u doba pandemije, toliko je i divnih ljubavnih priča kojima smo svedočili tokom poslednjih godinu dana. Od serenade pod prozorom za voljenu ženu koja se u bolnici leči od koronavirusa, do ponovnog susreta vremešnog bračnog para nakon razdvojenosti zbog lečenja.

Najluđa osveta na svetu u humane svrhe: Nazovite svinju po svom bivšem

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

142 Shares
142 Shares
Share via
Copy link