Brnabićeva: Sreda, verovatno

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da će se sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone verovatno održati u sredu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

10:45

Brnabićeva: Sreda, verovatno
Tanjug/Rade Preliæ

Prema njenim rečima, stalna je "borba" sa stručnim delom da se nađe "balans kako bi ekonomija mogla ide kako treba".

"Ja sam u stalnom kontaktu sa stručnim delom Kriznog štaba. Epidemiološka situacija je sve stabilnija", rekla je danas Ana Brnabić za Televiziju Hepi.

Ona je navela da je u Institutu Torlak urađena test-faza punjenja ruske vakcine i da je deo poslat u Moskvu na kontrolu za odobrenje da se nastavi punjenje. "Mnogi dežurni 'pljuvači' napadaju nas u stilu - 'nije to ništa'. A mnoge velike zemlje to ne mogu da to urade jer nemaju institut kao što je naš Torlak", rekla je Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, u planu je nov pogon kod Aerodroma za proizvodnju kineske vakcine. Ona je navela da se danas očekuje da stigne 211.770 doza Fajzerove vakcine, a danas ili sutra ujutru 130.000 doza ruske vakcine sputnjik V.

"Dobro nam ide, držimo se", rekla je Ana Brnabić, govoći o vakcinaciji građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: