Prete i superligaši: Zaštitićemo svoju investiciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 09:52

"Želimo da se takmičimo i postojimo zajedno sa Ligom šampiona i Ligom Evrope"...

Dvanaest evropskih velikana koji su se izjasnili da će slediti ideju Superlige izdali su zajedničko saopštenje u kom su upozorili Uefu i Fifu da su pokrenuli određene pravne radnje kako bi sprečili akcije pomenutih fudbalskih organizacija vezanih za sprečavanje pokretanja novog elitnog takmičenja.

Podsetimo, UEFA i FIFA oštro se protive formiranju evropske Superlige, tokom noći krovne organizacije nisu se libile ni ozbiljnih pretnji, međutim iz ovog pisma da se zaključiti da su superligaši konstatno korak ispred Đanija Infantina i Aleksandra Čeferina.

Izabrane vesti

Dok UEFA i FIFA zasad samo prete, Florentino Perez i njegovi saborci tvrde kako su se već zaštitili i predupredili sve buduće akcije i Niona i Ciriha. U pomenutom pismu grupe engleskih, španskih i italijanskih klubova stoji kako je finansijska konstrukcija od ČETIRI MILIJARDE evra obezbeđena, te da će SLCo (kompanija koja sve organizuje) učiniti sve da zaštiti svoju investiciju i izvrši distribucija novca kako je prvobitno i planirano.

"Zabrinuti smo zbog pretnji iz Uefe i Fife da će bilo koji klub ili igrač koji učestvuje u Superligi biti isključeni iz njihovih takmičenja. To nas je primoralo da preduzmemo zaštitne korake kako bismo se osigurali od te njihove reakcije koja bi bila nezakonita. Iz tog razloga podnet je zahtev relevatnim sudovima kako bi bilo obezbeđeno neometano uspostavljanje i funkcionisanje novog takmičenja u skladu sa važećim zakonima. Naša je dužnost, kao članova odbora SLCo, da obezbedimo da se preduzmu sve razumne radnje radi zaštite naših interesa, s obzirom na nenadoknadivu štetu koju bismo pretrpeli ako iz bilo kojih razloga budemo lišeni prilike da odmah formiramo takmičenje i raspodelimo prihod od bespovratnih sredstava".

U zaključku ovog pisma stoji sledeće:

"Naše takmičenje igraće se paralelno sa postojećim takmičenjima u domaćim ligama i kupovima, koji su ključni deo takmičarskog tkiva evropskog fudbala. Ne tražimo da zamenimo Ligu šampiona i Ligu Evrope - želimo da se takmičimo i postojimo zajedno sa tim turnirima".

Priznaćete, suviše čedno ako znamo ko su potpisnici ovih redova.



tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara