"Ratno stanje" u sportskim medijima širom Evrope: Italijani ne štede kritike na račun Superlige, Španci neutralni

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 09:28

Stupcima sportske štampe na Starom kontinentu dominiraju vesti o novom takmičenju

Vest o formiranju Superlige Evrope, fudbalskog takmičenja isključivo za odabrane klubove, odjeknula je Starim kontinentom i podelila sportsku javnost. Činjenica da format novog takmičenja i izdvajanje bogatih klubova predstavljaju pucanj u nogu fudbalu bila je povod za reakciju brojnih istaknutih imena, istim povodom oglasila se i UEFA koja je jasno stavila do znanja svim potencijalnim učesnicima da neće imati milosti prilikom sankcionisanja neposlušnih.

Izabrane vesti

Vrhunac burne nedeljne noći bilo je zvanično saopštenje Superlige da će se takmičenje igrati od naredne sezone, a uzavrele strasti i oprečni stavovi najuticajnijih ljudi u fudbalu doprineli su da čitava slika izgleda poput ratnog stanja te ne čudi što je upravo rat reč koja dominira u naslovima svetskih medija na stupcima rezervisanim za sport.

Posebno kritički nastrojeni prema ideji Superlige su mediji u Italiji koji nisu štedeli negativne epitete u želji da dočaraju do koje mere je novo takmičenje pogubno za fudbal.

Udarni naslov u današnjem izdanju Gazete glasi: Superliga? Super NE!

Gazeta: Superliga? Super NE!Gazeta: Superliga? Super NE!

Tutosport je vest o formiranju takmičenja plasirao uz naslov "Superliga ubija fudbal", dok je La Stampa dešavanja opisala kao "Zemljotres koji lomi fudbal".

Tutosport: Superliga ubija fudbalTutosport: Superliga ubija fudbal


Nešto neutralniji bio je Korijere delo sport u kojem glavne stupce zauzima vest sa naslovom "Superliga i UEFA u ratu".

Fudbalska previranja podsetila su na ratno stanje i L'Ekip i Dejli Mejl. Na naslovnici francuskog lista dominira naslov "Rat bogatih", dok je ostrvski medij aktuelnu situaciju opisao kao "Fudbal u ratu", Miror, još jedan britanski list, o potezu osnivača Superlige pisao u tekstu pod vinjetom "Sramno".

Utisak je da su najmanje zamerki na račun ideje o Superligi imali španski mediji pa su naslovi u sportskim novinama na Pirinejima "Fudbal eksplodira: Rađa se Superliga, stroge sankcije UEFA" (Marka), Rat za Superligu (Mundo deportivo) i "Rađa se Superliga, rat počinje" (AS).

Mundo deportivo: Rat za SuperliguMundo deportivo: Rat za Superligu



tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara