Đerlek: Nećemo se zaletati

Državni sekretar u Minstarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio da nema mesta panici ali ni opuštanju jer su i dalje "visoke cifre" novozaraženih koronavirusom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.04.2021.

08:13

Đerlek: Nećemo se zaletati
Tanjug/RADE PRELIC

Kako je naveo, nećemo se "zaletati i donositi odluke da se vratimo iz kovid sistema u nonkovid sistem".

"Još je rano i moramo ubrzati imunizaciju", rekao je Đerlek, za TV Pink, potvrdivši da je predviđeno da danas stigne 130.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

On je pozvao građane da iskoriste "veliki broj doza vakcina koje će doći ovih dana" i masovno se odazovu kako bi se ubrzao tempo imunizacije, navodeći da je potrebno vakcinisati veliki broj ljudi za kratko vreme.

"Ja čvrsto verujem da ćemo u tome uspeti", rekao je Đerlek, navodeći i da će ruska vakcina, koja će stići sa Instituta Torlak, doprineti većoj sigurnosti da se sprovede vakcinacija. On je istakao da je interesovanje građa za vakcinisanje sve veće i da se nada da će se do kraja juna revakcinisati između dva i po miliona i tri miliona građana, što bi stavilo barijeru širenju korone.

Kako je još rekao, "ubeđen je da će Srbija pobediti koronu i antivaksere". "Imamo naučno utemljene dokaze da je to što antivakseri stalno plasiraju preko društvenih mreža, glupost", rekao je Đerlek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: