Đoković predvodi Dejvis kup tim 1Foto: Starsport

Od trenutka kada su se porodica Novaka Đokovića i Teniski savez Srbije pohvalili da će posle devet godina Beograd ponovo biti domaćin turnira iz kategorije 250 sa spiska učesnika Serbia opena otpale su mnoge poznate i odlično rangirane kolege našeg asa i svetskog broja 1, ali će i bez Dominika Tima, Gaela Monfisa, Stena Vavrinke… ovo biti zanimljivo i jako takmičenje za taj ATP rang.

Sa dovoljno kvalitetnih stranih učesnika i celim sastavom srpske Dejvis kup reprezentacije, od kojih će na Teniski centar „Novak“ danas izaći selektor državnog tima Viktor Troicki i par aktera prošlonedeljnog Mastersa u Monte Karlu – Filip Krajinović i Laslo Đere.

Prvi borbu za što bolji plasman na Otvorenom prvenstvu Srbije počinje protiv Marka Čekinata (Italija), drugom je startna prepreka Stefano Travalja (Španija), dok je trećeg žreb spojio sa Huanom Ignasiom Londerom (Argentina).

U toku ovog dana, za drugo kolo će se boriti i njihovi zemljaci Nikola Milojević, u susretu sa Argentincem  Federikom Korijom, i Danilo Petrović, protiv Australijanca Džona Milmana.

Od ponedeljka, u bitku za šampionskih 250 bodova i glavnu premiju u iznosu od 100,225 evra kreću i Pablo Kuevas (Urugvaj) – Emil Rusuvuori (Finska), Ričardas Berankis (Litvanija) – Federiko Delbonis (Argentina), Sebastijan Korda (SAD) – Aljaž Bedene (Slovenija).

Novak Đoković i drugi reket Srbije Dušan Lajović počinju od sledeće runde, tako što osvajač 18 grend slemova čeka Sunvua Kvona (Južna Koreja) ili kvalifikanta, a Lajović ide na Delbonisa ili Berankisa.

Obojica sa željom da uzmu trofej i poprave utisak iz Monte Karla, gde je Đoković doživeo senzacionalan poraz od Danijela Evansa u osmini finala, a drugi Beograđanin odigrao samo jedan duel, s tim što bi u jednoj od projekcija završnice Serbia opena baš njih dvojica mogli da se sretnu oči u oči u poslednjem meču na turniru.

– Bez obzira što neće biti publike na tribinama, nadamo se da ćete uživati u tenisu, ne samo ove godine nego i u narednim. Jako sam uzbuđen što ću igrati u rodnom Beogradu nakon toliko godina – poručio je domaćoj javnosti Đoković , koji je prošlog leta na istom mestu organizovao jak revijalni turnir u sklopu Adria tour, ali je ovaj serijal takmičenja prekinut tokom epizode u Hrvatskoj, zbog toga što su on i još neki učesnici zaraženi korona virusom.

Dušan Lajović imao je priliku da izvlači žreb za glavni deo turnira u okviru kojeg će biti slobodan u prvom kolu.

„Dobro se osećam, trenirao sam posle Monte Karla, a imaću i nekoliko dana pre početka turnira, jer ne igram prvo kolo. S jedne strane, za srpske igrače može da bude rasterećujuća okolnost što nema publike, jer je uvek teško igrati pred domaćom publikom. Ali, kad bismo mogli da biramo uvek bismo izabrali tu vrstu pritiska kao izazov, jer nije česta situacija da možemo da igramo kod kuće. Srbija zaslužuje da ima ATP. To je lepa prilika za sve srpske tenisere“, rekao je Lajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari