Andrea Anjeli (©Reuters)
Andrea Anjeli (©Reuters)

Čist apsurd: ECA stoji uz Uefu, dok predsednik Anjeli hoće u Superligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 23:09

Fudbalska Evropa pred istorijskim promenama...

Objava nastanka Superlige Evrope vredne pet milijardi evra napravila totalni haos i pometnju u evropskim i svetskim fudbalskim okvirima! UEFA, nacionalni Savezi i predsedništva najjačih evropskih liga iz kojih bi klubovi formirali potpuno zatvoreno takmičenje čvrsto su rešeni da stanu na put menjanju fudbala iz korena, dok se Evropska asocijacija klubova iliti ECA nalazi u potpuno apsurdnoj situaciji.

Naime, dok samo telo zvano ECA nema nameru da menja strane i čvrsto stoji uz Uefu na putu stopiranja lansiranja novog takmičenja, predsednik ECA ujedno i prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli grabi ka tome da njegov klub zaigra u takmičenju koje bi pomerilo granice svih dosad poznatih finansijskih okvira u sportu.

Izabrane vesti

Tokom prethodnih nekoliko sati u centrali ECA održan je sastanak na kojem nije bio prisutan Andrea Anjeli (?!), posle čega je doneta odluka da se javno izađe i pruži otvorena podrška Evropskoj kući fudbala i svima koji su protiv cepanja fudbalske mape na Starom kontinentu.

“U svetlu današnjih najava da će se formirati takozvana Superliga Evrope, ECA kao telo sa svojih 246 klubova koje prezentuje širom Evrope, stoji čvrsto uz Uefu i nameru ovog tela da radi na daljem razvoju fudbala širom kontinenta. Odluka o stvaranju zatvorenog sistema Superlige bi se oštro kosio sa načelima ECA. Mi kao telo želimo da naglasimo da u potpunosti podrđavamo Uefu i sve ono što se planira za ciklus od 2024. godine, uključujući i promene u takmičenjima. S našom podrškom upoznati su i ljudi u UEFA, ali mi i dalje tražimo da se UEFA obaveže da će ispuniti obećanja koja je dala, kako bi se sačuvao dobar odnos između dva tela. ECA će u narednim danima izaći u javnost s novim saopštenjem, zavisno od daljeg razvoja situacije“, stoji u saopštenju ECA.

Anjelijeva pozicija na fudbalskoj mapi trenutno je predmet detaljnih analiza, pošto niko nije u potpunosti siguran šta je to što prvi čovek Juventusa želi. Naime, madridska Marka tvrdi da Anjeli nije toliko za ideju Superlige Evrope, dok dobro obavešteni Radio Monte Karlo tvrdi suprotno. U svakom slučaju, sama namera najmoćnijih klubova Evrope da se potpuno odvoje od ostalih izaziva tektonske potrese, a videćemo kakve će posledice biti i gde će u svemu tome, između ostalih, biti Andrea Anjeli...



tagovi

Evropska SuperligaAndrea AnjeliUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara