Sprečili mačku da u zatvor prošvercuje drogu

Panamske vlasti u petak su sprečile jednu mačku u pokušaju krijumčarenja više vrsta droge u zatvor Nueva Esperanca u kesi koja joj je bila privezana oko vrata, izvestile su vlasti.
Prestupnicu su čuvari presreli ispred vrata zatvora u pokrajini Kolon, smeštenom severno od glavnog grada Paname, u kojem kazne služi 1.700 zatvorenika.
 
Upravnik panamskog zatvorskog sistema, Andres Gutijerez, novinarima je rekao da je "životinja u manjoj kesi, koja joj je bila zavezana oko vrata, nosila nekoliko paketića kokaina i marihuane".
 
Gutijerez kaže da to nije prvi takav pokušaj šverca. Objašnjava da zatvorenici hranom namame lokalne mace, na šta se one naviknu, pa ih doušnici spolja kasnije koriste za transport droge. 
 
Kancelarija okružnog tužioca za droge na Tviteru je napisao da je otvorio istragu o korišćenju životinja u krijumčarenju ilegalnih supstanci u zatvor Nueva Esperanca.
 
Kancelarija je objavila i fotografije paketića s drogom i mačaka uhvaćenih na delu.
 
Prema navodima tužioca Eduarda Rodrigeza, mace će sada biti premeštene u lokalni centar za udomljavanje životinja.
 
Panama je poznata po tome što u 23 državna zatvora kazne služi 18.000 zatvorenika, a većina ih je pretrpana. 
 
Ranije su zatvorenicima Nueva Esperance prijatelji spolja drogu slali koristeći golubove pismonoše, a neki čak i dronove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.