Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rendžersova osveta Seltiku, drugi deo: Džerardova kaznena ekspedicija pobedom u Old Firmu nastavila pohod ka duploj kruni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 18:39

Veliki derbi u okviru osmine finala Kupa Škotske pripao Rendžersu - 2:0

Oduzeta šampionska kruna posle devet godina vladavine Seltika nije zadovoljila apetite Rendžersa. Najljući rival morao je još da ispašta, te su izabranici Stivena Džerarda "rskusuravanje" nastavili eliminacijom ekipe Džona Kenedija iz Kupa Škotske.

Pobedu Rendžersa (2:0) najavio je Dejvis u 10 minutu pogotkom iz iz kontre posle akcije po desnom krilu i loše reakcije gostujućih štopera. Da je leva strana defanzivne linije Ahilova peta Seltika potvrdio je i napad domaćina u 34. minutu kada je Aribo poslao oštru loptu sa desnog krila, a Keni je prosledio u sopstvenu mrežu i tako uvećao zaostatak svog tima.

Izabrane vesti

Dva gola Rendžersa pokrenula su Seltik u nastavku susreta koji je već u na startu drugog dela igre zapretio preko Turnbula čiji je udarac Mekgregor prosledio u korner. ‚U 57. minutu u izglednoj prilici našao se i Eduard, ali je njegov udarac završio pored leve stative. Niz šansi za goste nastavljen je jedanaestercem u 80. minutu koji je izveo Eduard, ali je njegov udarac zaustavio Mekgregor posle čega je bilo jasno da će Rendžers upisati četvrtu pobedu u poslednjih pet Old Firm derbija i tako se plasirati u četvrtfinale Kupa Škotske.

Tim Stivena Džerarda pobedom nad najvećim rivalom napravio je novi korak ka finalu, a eventualni trofej u Kupu Škotske Rendžersu bi doneo duplu krunu o kojoj sanja 12 godina.

Ranije danas, mesto među osam timova obezbedio je Hibernijan ubedljivom pobedom nad Stranraerom 4:0

KUP ŠKOTSKE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Petak

Sent Miren – Invernis 2:1 (0:0)

Madervel – Morton 2:1 (0:0)

Forfar – Dandi Junajted 0:1 (0:0)

Subota

Kilmarnok – Montrouz 3:1 (2:0)

Aberdin – Livingston 1:1 (0:1) penalima 5:3

Sent Džonston – Klajd 2:0 (2:0)

Nedelja

Strenrir - Hibernijan 0:4 (0:1)

Rendžers - Seltik 2:0 (2:0)


tagovi

SeltikRendžersŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara