Stanivukovićevih prvih 100 dana: Banjaluka postala mesto na koje se ugledaju

Region 18. apr 202116:47 > 16:48 16 komentara
N1

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, obeležio je prvih 100 dana rada na ovoj funkciji. Istakao je kako je Banjaluka postala mesto na koje se drugi ugledaju. Uveren je da će ovaj proces promene ući u udžbenike istorije.

„Počeli smo s rečenicom ‘Više ništa isto biti neće’. Trudili smo se da učinimo sve da dokažemo da u ovom gradu neće biti isto. Promena je reč koja se čula najčešće. Promena se oslikala kroz borbu protiv kriminala, korupcije, bahatosti korumpiranih osionih političara koji su privatizovali ovaj grad i RS. Menjali smo i stekli neprijatelje, ali i ljude koji žele da ovakav rad ne postoji i da zaustavi ovaj put promena“, kazao je Stanivuković.

Kazao je kako je činjenica da su prologiranjem budžeta uspeli da zaustave i odlože neke važne projekte, ali da nisu mogli da zaustave njihovu želju da u Banjaluci pobedi ljudskost.

100 дана мандата – 100 дана промјена

Ову битку смо започели са чувеном реченицом "ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ БИТИ ИСТО“, a сада, након три мјесеца, већ могу да кажем да ништа више исто није. Kључна ријеч у ових 100 дана јесте ријеч "ПРОМЈЕНЕ". Током овог периода имали смо потешкоће, али се показало да осмишљени и подли планови не могу ништа искреним и великим идејама. Данас обиљежавамо 100 ДАНА ПРОМЈЕНА током којих смо започели бројне кључне процесе због којих су наши грађани, након 20 година почели да враћају вјеру у систем и институције. Ова прича није само бањалучка, него сваког града и цијеле Републике Српске. А вечерас, у 17 часова премијерно представљамо филм о првих 100 дана мандата нове градске администрације.

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Sunday, April 18, 2021

„U prvih 100 dana počeli smo ključne procese, na koje smo ponosni i nastavljamo. Uradili smo ono što Banjalučani maštaju i sanjaju preko 20 godina. Jesam vlast i toga sam svestan, ali uvek ću biti opozicija svemu onome što ne valja. Ponosan sam na jednu činjenicu, što banjalučka priča nije samo priča Banjaluke, već RS i regiona. Banjaluka je postala mesto na koje se ugledaju, primer i proces za koji sam uveren da će ući u udžbenike istorije“, kazao je.

Istakao je kako je ponosan jer zna da će se promene iz Banjaluke preliti na celu Republiku Srpsku i da je to nezaustavljivo.

„Iza nas je 100 dana promena, ali ispred nas decenija uspeha. Ponosan sam da se Banjaluka razbudila“, rekao je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare