VIDEO: Objavljen snimak izgradnje mosta na Savi u Sremskoj Rači

Prva deonica autoputa Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, trebalo bi da bude završena do kraja sledeće goodine, a u okviru izgradnje tog autoputa gradi se i novi most na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1.310 metara.
VIDEO: Objavljen snimak izgradnje mosta na Savi u Sremskoj Rači
Foto: Youtube screenshot (Izgradnja Srbije)
Autoput Beograd-Sarajevo prvi je autoput koji će direktno povezati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku, i spada u jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru programa "Srbija 2025", navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
Podseća se da je Srbija prošle godine krenula u izgradnju prve deonice, od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini od 18 kilometara i dodaje da je vrednost investicije 220 miliona evra.
 
U okviru izgradnje ovog autoputa u toku je i izgradnja novog mosta na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1.310 metara.
 
"Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na levoj i desnoj obali Save, dužine 530 metara i 450 metara i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da radove na deonici Kuzmin - Sremska Rača, u okviru izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo, izvodi turska firma Tašijapi koja je nedavno dala obećanje da će radove završiti do kraja 2022. godine.
 
  • Milan NS

    20.04.2021 07:29
    Igraju se politike
    hoće "Veliku Srbiju", a narod stenje i izdiše
  • tsep

    18.04.2021 17:00
    18km, 2 godine, 220m

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina