0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

DAN ODLUKE U ABA LIGI: Dva derbija direktnih konkurenata za plej-of!

Objavljeno: 18.04.21 u 14:00

Od 17h gledaćemo utakmice između Cedevite Olimpije i Crvene Zvezde i Mornara i Budućnosti u direktnom okršaju za plej-of ABA lige.

Ljubljana i Bar biće poprišta dva regionalna derbija gde će atmosfera izvesno dostići tačku ključanja, uprkos tome što će gledališta biti prazna.

U Stožicama Crvena zvezda tražiće šansu da dokrajči Cedevitu Olimpiju posle dramatične pobede pre četiri dana u završnici zbog koje se digla ogromna prašina.

Cedevitu Olimpiju u Stožicama još niko nije dobio u Jadranskoj ligi tokom 2021. godine a Dejan Radonjić je pre meča izjavio da će Zvezda morati da odigra dobar meč da bi pobedila.

„Cedevita Olimpija je odličan tim, koji je svoj kvalitet potvrdio još jednom i utakmicom u Beogradu. Moraćemo da odigramo vrlo dobar meč u oba pravca i da se potrudimo da dobri vremenski intervali koje smo imali i prikazali u utakmici u sredu u Beogradu budu ovoga puta duži“, rekao je Dejan Radonjić.

Iz Ljubljane su u najavi susreta već poslali signalnu raketu da im je na pameti isključivo prilika za sportskim revanšom, a Jurica Golemac smatra da će za to biti potrebno da njegovi igrači odigraju iznad svojih mogućnosti.

„Moramo da iskoristimo meč da ispravimo greške koje smo pravili u Beogradu. Da smanjimo broj izgubljenih lopti, da popravimo skok igru, budemo jači u duelima i trčimo što je više moguće“, poručio je Golemac i nastavio: „Ako želite da pobedite Zvezdu morate da igrate na najvišem mogućem nivou svih 40 minuta. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za nedelju. Uradićemo sve da dođemo do pobede“.

Sudar Mornara i Budućnosti okarakterisan je kao „klasik s velikim ulogom“. Mornar i pored tri uzastopna poraza ima šansu da ode u narednu rundu, ali je za to potrebno da prvo savlada trenutno najbolji tim regionalnog takmičenja. I to bez ponajboljeg igrača Ajzee Vajtheda koji je zbog povrede ramena već završio sezonu.

„Budućnost je jako dobro selektiran tim, sastavljen od najboljih crnogorskih igrača i dobro izabranih stranaca. Potvrda ovih reči je to što je Budućnost od prvog do poslednjeg kola bila na čelu tabele. Sami sebe smo doveli u ovu poziciju“, izjavio je Pavićević i dodao:

„Posle poraza od Cedevita Olimpije izgubili smo bili gotovo sve šanse za plej-of. Ali, ne našom nego tuđom zaslugom, a to je najgori osećaj za trenera. Konkretno posle pobede Budućnosti nad Igokeom, došli smo opet u situaciju da u poslednja dva kola sa eventualno dve pobede uđemo među četiri. Nadam se uzbudljivoj utakmici, a ko bude bolji neka mu je sa srećom“.

Podgoričani pred sobom imaju jasnu sliku – pobeda znači i sigurna pol pozicija.

„Mornar ima jedan od najboljih sastava u ligi, svakog mogu da pobede. Zato nas očekuje teška utakmica. Ostao nam je još jedan korak do prvog mesta na kraju regularnog dela sezone i daćemo sve od sebe da taj korak napravimo“, ističe Milojević.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter