Zoran Popović i Milorad Vučelić (© Star sport)
Zoran Popović i Milorad Vučelić (© Star sport)

Zoran Popović u Italiji: Planira da kupi Livorno, u ponedeljak je ključni sastanak

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 13:08

Bivši predsednik Partizana danas gleda meč sa Komom, oglasio se i gradonačelnik

Važio je nekad Livorno za respektabilan klub, igrao grupnu fazu Lige UEFA – pitajte samo navijače Partizana da li se sećaju golmana Marka Almelije i njegovog pogotka u završnici beogradskog meča 2006. – ali poslednjih godina tone sve dublje. Dubioze bi mogao da ga spasi jedan Srbin.

I to ne bilo koji, već bivši predsednik Partizana, Zoran Popović. Biznismena iz Šapca italijanski mediji poslednja dva dana navode kao potencijalnog kupca sadašnjeg člana Serije C, uvaravajući da se tokom vikenda obreo u Toskani i da sa lokalcima razmatra opciju ulaganja u posrnuli fudbalski kolektiv.

Izabrane vesti

Mediji u Livornu najavili su da je Popović u subotu boravio u gradu, da je obišao stadion i trening centar, upoznao se sa sadašnjim čelnicima, a da bi večeras od 18.30 trebalo da bude u loži stadiona „Armano Piči“ kako bi posmatrao meč sa Komom.

Popović je voljan da dostavi ponudu za kupovinu Livorna i u vestima je naznačeno da će se sastati sa mnom. S tim u vezim, ranije sam govorio da me ne zanima da sedam za pregovarački sto sa navodnim kupcima sve dok pregovori ne budu podignuti na zvanični nivo, potvrđeno delima i potpisivanjem predugovora. Raduje me, ipak, što je gospodin Popović došao u Livorno da vidi stadion i prateće objekte. Samim tim je dobrodošao, ali na zvanične sastanke potrebno je nešto više od izraza interesovanja“, navepo je Luka Salveti, gradonačelnik Livorna, očigledno dobro upućen u vlasničku strukturu i ovlašćen da komunicira sa zainteresovanim stranama.

Salveti navodi da ga interesuje samo ozbiljan kupac, koji će dostaviti predugovor, mada u ovom trenutku niko ne može sa sigurnopšću da kaže kakvi su planovi samog Popovića, da li je, posle uvida u kompletnu situaciju, spreman na ulaganja i u kojoj meri.

Situacija bi mogla da bude jasnija u ponedeljak, za kad je zakazana Skupština akcionara Livorna. Svi prispeli predlozi će se naći na stolu, pa će ljudi koji sad vode klubu znati ko im i šta nudi. Ujedno i da se proceni da li oni žele da prodaju klub.

A Livorno je trenutno poslednji u konkurenciji italijanskih trećeligaša, sa negomilanim dugovima i maglovitom budućnošću.

Podsetimo, Zoran Popović je bio predsednik Partizana od decembra 2014. do decembra 2015.


tagovi

LivornoSerija CZoran PopovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara