Majk Džejms (©Shutterstock)
Majk Džejms (©Shutterstock)

Niksi dobili konkurenciju, Majk Džejms napada prsten?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 23:38

Američki košarkaš je izvesno završio sa moskovskim CSKA, pa traži angažman u najjačoj ligi sveta

Pojavile su se u toku dana informacije da bi Njujork Niksi mogli da angažuju beka moskovskog CSKA Majka Džejmsa. Tu informaciju je preneo Njujork Post, a sada su se nove informacije pojavile i na Starom kontinentu. Eurohups iz svojih izvora saznaje da su za Džejmsa zainteresovani i Bruklin Netsi.

Drugi najbolji strelac Evrolige (19,3 poena po meču) u tekućoj sezoni je imao razne ispade, više puta je opominjan, ali i kažnjavan zbog disciplinskih prekršaja, na kraju se i tokom utakmice pokačio sa trenerom Dimitrisom Itudisom, nakon čega je i završio svoju epizodu u glavnom gradu Rusije. Ubrzo posle izjave grčkog stručnjaka da je Džejms "završio sa klubom", Amerikanac je otputovao u domovinu u pokušaju da pronađe novi angažman u NBA.

Izabrane vesti

Kao opcija su se pojavili Niksi, koji su odlučili da ne produže ugovor Džonu Hensonu, dok je i Alek Burks trenutno van stroja zbog kršenja zdravstvenih protokola. Prema saznanjima Eurohupsa, u priču su se uključili i Netsi.

Bruklin ima upražnjeno mesto u rosteru nakon odluke Lamarkusa Oldridža da se povuče iz aktivnog igranja košarke zbog problema sa srcem. Jasno, Džejms kao bek ne bi bio direktna zamena za centra, ali bi mogao da pojača konkunreciju na spoljnim pozicijama. Generalni menadžer ekipe Šon Marks je istakao da će tim proceniti situaciju i doneti odluku da li je rosteru potrebno osveženje, a nije otpisao mogućnost dolaska novog beka.

"Trenutno smo u dilemi. Ne možete zameniti Lamarkusa, jer nećete pronaći još jednog takvog igrača koji čeka na nas. Mislim da ćemo najpre sačekati da se Džejms (Harden) i Kevin (Durent) vrate, pa ćemo bolje sagledati situaciju i proceniti da li nam je potrebno još igrača u rotaciji. Nije zapisano u kamenu da moramo da idemo u jednom smeru, da li ćemo potpisati visokog igrača ili beka. U narednih nedelju dana ćemo zaključiti šta nam je potrebno i donećemo odluku", izjavio je Marks.

02.30: (1,65) Boston (13,0) Golden Stejt (2,50)

Džejms ima iskustvo iz NBA lige. Osvajač Alfonso Ford nagrade (najbolji strelac Evrolige) iz 2019. godine je u sezoni 2017/18 upisao 38 nastupa u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju planete, branio je boje Finiksa i Nju Orleansa i u proseku beležio 9,3 poena i 3,5 asistencija po meču. Pre sukoba sa Itudisom bio je jedna od kandidata za najkorisnijeg igrača Evrolige, pa se čini da bi mogao da bude od koristi i timu poput Bruklina, koji će ovog leta izvesno pokušati da se domogne šampionskog prstena.


tagovi

Majk DžejmsKK CSKA MoskvaNjujork NiksBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara