Svijet

Kan: Vrijeđanje proroka isto što i negiranje holokausta

Kan: Vrijeđanje proroka isto što i negiranje holokausta
Foto: Printscreen/Twitter | Kan: Vrijeđanje proroka isto što i negiranje holokausta

ISLAMABAD - Pakistanski premijer poručio je danas da bi vrijeđanje proroka Muhameda trebalo da bude shvaćeno isto kao i poricanje holokausta.

„Zapadne vlade trebalo bi da se prema ljudima koji vrijeđaju proroka Muhameda ponašaju isto kao prema onima koji negiraju holokaust“, izjavio je danas pakistanski premijer Imran Kan, objavljeno je na Tviter nalogu agencije AFP.

U poruci, nedjelju dana od nasilnih protesta u Pakistanu koje je organizovala radikalna islamistička stranka ogorčene zbog podrške francuske vlade časopisima koji objavljuju karikature Muhameda, Kan je rekao da je vrijeđanje proroka povrijedilo muslimane širom svijeta.

„Mi muslimani imamo najveću ljubav i poštovanje prema svom poslaniku. Ne možemo tolerisati takvo nepoštovanje i zlostavljanje“, napisao je na Tviteru pakistanski premijer.

Pakistan je ove nedjelje zabranio rad radikalne islamske partije "Tehrik e Labaik Pakistan" (TLP) nakon što su četiri policajca ubijena, a još 600 ljudi povrijeđeno u nasilnim protestima koje je organizovala zbog hapšenja njenog lidera i objavljivanja karikatura s prikazom proroka Muhameda u Francuskoj.

Kan je u svojoj objavi još naglasio da vlada nije zabranila TLP zbog neslaganja sa shvatanjima ove organizacije, već zbog njenih metoda, pošto su koristili ulično nasilje i napade na građane i pripadnike snaga bezbjednosti, i da niko ne može biti iznad zakona i Ustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije