Foto: Reuters
Foto: Reuters

Italijani oduševljeni Vlahovićem: Pokazao je kvalitet, mogao bi da nasledi Džeka ili Ibru

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 13:15

Srpski napadač je impresionirao nekadašnje fudbalske asove

Brojni evropski klubovi u prethodnom periodu su bacili oko na Dušana Vlahovića koji briljantnim igrama iz nedelje u nedelju diže cenu, a uvertira u vrelo leto u Toskani već je počela. Predstavnici Viole istakli su želju da zadrže talentovanog centarfora i naredne sezone u svojim redovima, ali će se njihovi planovi naći na pravom testu kada u Firencu stignu prve ponude imajući u vidu da se procenjuje da bi klub mogao na ime obeštećenja da zaradi i do 60.000.000 evra.

Prva je u red stala Roma koja je prema saznanjima italijanskih medija za srpskog centarfora spremna da izdvoji 40.000.000 evra uz bonuse i procente. Vučica u Vlahoviću vidi naslednika Edina Džeka, međutim pitanje je kakav će odgovor u Rim poslati Roko Komiso, vlasnik Viole, s obzirom na to da je već ranije isticao da nema nameru da pusti golgetera za manje od 60.000.000 evra, a da Milan i ostali interesenti još nisu izneli svoje karte na sto.

Izabrane vesti

Iako se borba za napadača tek zahuktava i konkretni koraci se očekuju tek u narednim mesecima, Vlahovićeva sudbina postala je jedna od gorućih tema na Apeninima, a svoje glediše izneli su neki od bivših fudbalera sa bogatim karijerama.

Amedeo Karboni, nekadašnji fudbaler Rome i Valensije, istakao je da bi dolazak Vlahovića predstavljao veliko pojačanje za rimski klub u kojem bi Srbin predstavljao idealnog naslednika Džeka.

"Vlahović je pravo iznenađenje, pa čak i protiv Atalante pokazao se stubom kluba. Rim može biti dodatni skok za njega, ali ne znam kakvi su planovi Vučice. Razume se, sve zavisi od želja trenera i ciljeva u narednoj sezoni", izjavio je nekadašnji levi bek.

Karboni je kao eventualnu prepreku istakao visoko obeštećenje, koje je posebno teško premostivo u situaciji finansijske krize, dok je govoreći o kvalitetima centarfora Đuzepe Damjani naglasio da sloboda centarfora Viloe neće neće koštati manje od 40.000.000 evra. Nekadašnji italijanski krilni napadač istakao je da je upravo prototip igrača kakav je đak Partizanove škole najtraženija roba na fudbalskoj pijaci.

"Vlahović je pokazao snagu i kvalitet, ali možda mu još uvek nedostaje kontinuitet. Ponekad je odsečen, ali ima impresivne tehničke i fizičke kvalitete. Jedan je od najboljih napadača u Seriji A. Mogao bi da vrlo brzo postane član nekog od najvećih klubova, pogotovo ako u novoj sredini postoji igrač poput Ibre od kojeg možete učiti i rasti. U Milanu bi mogao da bude alternativa švedskom napadaču. Po mom mišljenju Vlahović je spreman za kvalitetan skok sledeće sezone. Još uvek je ima dovoljno dug ugovor sa Fiorentinom te očekujem da neće otići za manje od 40.000.000 evra. Ne znam da li će Milan biti spreman da potroši toliki novac", rekao je Damjani.

Podsetimo, Vlahović je u Firencu stigao leta 2018. godine iz Partizana za 1.950.000 evra, fudbalski je eksplodirao u aktuelnoj sezoni pod komandom Ćezarea Prandelija, a sa odličnim igrama nastavio je i nakon što je kormilo kluba preuzeo Jakini. U aktuelnoj takmičarskoj godini Srbin je postigao 15 pogodaka uz dve asistencije na 29 prvenstvenih mečeva.




tagovi

Dušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara