Stojan Vranješ na prjateljskoj utakmici protiv Crvene zvezde (©Star sport)
Stojan Vranješ na prjateljskoj utakmici protiv Crvene zvezde (©Star sport)

BiH: Na Koševu derbi sezone, Borac bi da zakuva

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 12:57

Sarajevo domaćin banjalučkom timu

Iako se pre početka drugog dela sezone činilo da Sarajevo drži stvari pod kontrolom i da će teško neko uspeti da ih stigne, već danas bi situacija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine mogla dodatno da se zakuva. U derbiju 26. kola, vodeće Sarajevo čeka drugoplasirani banjalučki Borac (19.00).

Bordo tim trenutno ima pet bodova više u odnosu na banjalučane, pa bi im eventualni trijumf doneo veliki iskorak ka odbrani titule, dok bi potencijalni trijumf Borca finiš takmičenja uveo u triler završnicu. Sve u svemu, ulog je veliki, što su i potvrdili iz oba tabora.

Izabrane vesti

Borac ovog proleća igra dosta dobro, izgubio je samo od Veleža i pobede su ga dovele do druge poziciije. Sigurno je da se radi o dobroj ekipi, koja se nalazi u dobroj formi. Što se nas tiče, igramo na svom terenu i to vidim kao veliku prednost. Meč je od velike važnosti za nas i nadam se pozitivnom rezultatu“, izjavio je šef struke Sarajeva Vinko Marinović koji je u karijeri bio dugogodišnji kapiten, a jedno vreme i trener Borca.

19.00: (1,95) Sarajevo (3,30) Borac (3,80)

Domaćin će biti znatno oslabljen neigranjem Aleksandra Pejovića i Mirka Oremuša zbog parnih kartona, te povređenog Matijasa Fanima koji je najsvetlija tačka Sarajeva ovog proleća.

Sa druge strane, Borac je ovog proleća u sjajnoj seriji. Vezao je šest pobeda, računajući i Kup, pa u dosta dobroj atmosferi putuje na Koševo.

Utakmice između Borca i Sarajeva uvek imaju posebnu draž. Očekujem nas jako motivisane, da odigramo dobru utakmicu i nadamo se povoljnom rezultatu. Nemamo puno da izgubimo, možemo samo dobiti. Ne bih nikada pretio Sarajevu, ali nam niko ne može uskratiti pravo da dobro odigramo“, istakao je trener Borca Marko Maksimović.

Svakako, radosna vest za crveno-plave jeste povratak prve violine banjalučkog premijerligaša, iskusnog Stojana Vranješa.

Dodatna prašina digla se nakon delegiranja kada je odlučeno da će meč suditi Elvis Mujić iz Banovića. Sarajevo je najavilo da će sve eventualne nepravilnosti prijaviti UEFA, pa je tako ovaj svojevrsni derbi dobio i neočekivan uvod, jer će fokus osim na igri biti i na arbitrima, koji će imati težak posao da drže stvari pod kontrolom s obzirom na važnost meča.

BiH 1 - 26. KOLO

Subota

15.00: (1,93) Krupa (3,30) Sloboda (3,80)

15.00: (3,70) Mladost (3,25) Tuzla Siti (1,98)

19.00: (1,95) Sarajevo (3,30) Borac (3,80)

Nedelja

15.00: Olimpik – Zrinjski

15.00: Radnik – Željezničar

19.00: Široki Brijeg – Velež

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1FK SarajevoSarajevoBorac Banja LukaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara