Temu Puki (©Reuters)
Temu Puki (©Reuters)

Sve spremno za feštu u Noriču, pobeda za Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 10:07

Čempionšip: Kanarinci protiv Bornmuta imaju prvu meč loptu za povrtak u elitni rang engleskog fudbala

Norič igra fantastičnu sezonu i na pragu je povratka u Premijer ligu. Lider Čempionšipa u 42. kolu večeras (21.00) dočekuje Bornmut. Pobeda nad Trešnjicama bi i matematički obezbedila plasman u najviši rang ekipi Danijela Farkea. Ipak, motiva ne nedostaje ni sastavu Džonatana Vudgejta, koji još uvek ima šanse za direktnu promociju i nalazi se u odličnoj formi.

Kanarinci su bez premca u drugom rangu engleskog fudbala ove sezone. Osvojili su 90 bodova posle 41 odigranog susreta, bez bodova su ostali u samo pet navrata i u seriji su od 13 mečeva bez poraza. Igraju sjajno, uprava je napravila najbolji mogući izbor kada je posle ispadanja iz elite odlučila da na klupi zadrži nemačkog stručnjaka Farkea.

Izabrane vesti

Finski napadač Temu Puki se još jednom dokazao kao vrstan strelac, postigao je 25 pogodaka ove sezone, u poslednjih pet kola će imati priliku da obori rekord koji je postavio pre dve godine (29 golova). Emi Buendija je značajno napredovao, upisao je 12 golova i 14 asistencija i Norič će imati težak zadatak da ga zadrži i pored izvesnog povratka u društvo najboljih.

21.00: (2,10) Norič (3,45) Bornmut (3,50)

Bornmut je poput Noriča minule sezone ispao iz Premijer lige, rastao se sa Edijem Hauom i za prvog trenera postavio njegovog asistenta Džejsona Tindala. Ispostavilo se da 41-godišnji stručnjak nije mogao da nastavi koracima svog mentora, pa je krajem februara vruć krompir uzeo Džonatan Vudgejt. Bivši engleski reprezentativac je na 15 mečeva ostvario devet pobeda uz dva remija i četiri poraza, a njegova ekipa je u seriji od četiri vezana trijumfa. Tri igrača su ove sezone u prvom planu, Dominik Solanke, Džunior Stanislas i Arno Danjuma, koji su učestvovali u 53 pogodaka Trešnjica.

Prethodni duel ovih ekipa okončan je minimalnom pobedom Bornmuta na Vitaliti stadionu, u Premijer ligi minule sezone Norič je slavio na svom Kerou roudu (1:0), dok u domu Trešnjica nije bilo golova.

Lako se može dogoditi da sva tri tima koja su prošle ispala iz elite da se ekspresno vrate u društov najboljih. Osim Noriča i Votford je blizu promocije, dok Bornmuta najverovatnije čeka plej-of. Trešnjicama ide u prilog samo bod Redinga u petak protiv Kardifa (1:1). Četa Veljka Paunovića je rival Bornmuta za mesto koje vodi u polufinale plej-ofa.

13.30: (1,65) Brentford (3,60) Milvol (6,00)

Brentford igra danas (13.30) važan meč protiv gradskog rivala Milvola. Pčelice su posle četiri remija u nizu prošle nedelje pregazile u gostima Preston sa 5:0. Ukoliko pobede tim sa stadiona Den biće na pragu plej-ofa, u kome su bili i prošle sezone kada su u finalu poraženi od Fulama. Sjajni napadač Ajvan Toni je stigao do “kote 29” i verovatno će da završi kao prvi strelac najjače druge lige na svetu. Ima četiri gola više od finske gol-mašine Temua Pukija. Tim iz Pekama je rasterećen, ne može do šestog mesta, a davno je obezbedio opstanak u Čempionšipu.


tagovi

EngleskaČempionšipNorič SitiBrentfordTemu PukiMilvolBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara